понеділок, 22 квітня 2019 р.

Інормаційний мікс " На перехресті долі"



22 квітня 2019 р. працівники відділу абонемента юнацької  філії організували виїзний  захід  -  інформаційний мікс «На перехресті долі» , який відбувся в стінах  КЗ «Чернівецька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №2"

Розпочала зустріч розмовою  про життя видатних письменників України і Буковини. завідувач відділом   Катерина  Сергійчук  .
На зустріч з юними талантами інтернату завітав поет Буковини, перекладач, член Національної спілки письменників України  Василь  Васкан , який поділився спогадами про початки свого творчого шляху в українській літературі . У виконанні автора прозвучали вірші, присвячені Україні,  родині та видатним класикам Буковини і України.
До  спілкування з дітьми приєднався народний артист України Іван  Дерда -  лауреат літературно-мистецької премії ім. Сидора Воробкевича і премії ім. Івана Бажанського, відмінник освіти України, член Національної всеукраїнської музичної спілки. Авторські твори на слова  буковинських поетів, зокрема поета Василя Васкана,прозвучали у виконанні відомого співака.
Родзинкою заходу стала зустріч з буковинською письменницею, перекладачем, журналістом, лауреатом обласної літературно-мистецької премії ім.Д.Загула, членом Національної спілки письменників України. Оксаною  Довгань, Вона презентувала книгу "Ольга : її життєві сторінки", присвячену  життю і творчості видатної буковинської української письменниці  Ольги Кобилянської. Книга вийшла восени 2018 р.   у видавничо-інформаційному центрі "Місто".
Мистецьке свято продовжилось піснями на слова Оксани Довгань та Василя Васкана у  виконанні керівника народного вокального ансамблю «Марічка» Любомира Равлюка.
 Працівники  бібліотеки організували книжковий вернісаж  «Література і мистецтво  Буковини в іменах» і запропогували для читанняє книги буковинських авторів ,  мистецькі альбоми , статті , маловідомі фотографії.
Справжнім сюрпризом стала поява ілюзіоніста Олександра Селєзньова, який своїми фокусами розважив дітей та додав   ще одну яскраву  грань в свято літератури та мистецтва.
Старшокласники  школи-інтернату №2 (діти з особливими освітніми потребами) виконали пісні «Україна-мати», «За любов і волю» у жестовому виконанні. Це був подарунок-подяка гостям та організаторам зустрічі.  
Захід супроводжувався сурдоперекладом у виконанні  Роберта  Паладійч.

































Немає коментарів:

Дописати коментар