середу, 8 травня 2019 р.

Просвітницький тренінг «Наркоманія, токсикоманія, їх вплив на злочинність»


З метою формування негативного ставлення до вживання наркотиків та розвитку в молоді вміння наполегливо сказати їм «ні» у відділі абонемента  8 травня  відбувся просвітницький тренінг «Наркоманія, токсикоманія, їх вплив на злочинність»( в рамках заняття ШСАП).  На зустріч із старшокласниками ліцею № 3 завітали тренер-психолог Ірина Толмачова та тренер-педагог Ірина Лазоревич ЧБФ «Нова сім`я». 

 Фахівці запропонували старшокласникам вправи і завдання, котрі спонукали їх самостійно відповісти на запитання про причини  вживання психотропних речовин та їх альтернативи, а також, як учні бачать позитив та негатив використання наркотиків. Таким чином ліцеїсти зрозуміли, що переважна більшість хворих починає вживати наркотики в молодому віці – в результаті цікавості, наслідування, слабкої волі, дефектів виховання, психічної незрілості, безграмотності, відсутності усвідомлення відповідальності перед суспільством; від наркотиків руйнуються всі органи і системи, але в першу чергу – нервова система, тому помітна деградація особи. 
На цьому етапі тренери запропонували присутнім переглянути психологічний короткометражний фільм «Живи!» та запропонували учням поділитися думками, чому у наркомана так мало часу, щоб подолати залежність.
ЧБФ «Нова сім’я» співпрацює з патрульною поліцією та ювенальною превенцією ГУНП . Тому фахівці, використовуючи досвід співпраці з правоохоронними органами наголосили, що звичка отримувати «кайф» за допомогою психотропних речовин швидко і майже завжди перетворюється в потребу. Для задоволення «звички» потрібні кошти, причому дедалі більші. Звідси поява кримінальних правопорушень, мотивом яких було бажання здобути гроші для цих «потреб», а також зростання кількості небезпечних кримінальних правопорушень, зв'язаних зі станом  наркотичного чи токсичного сп'яніння.
Закінчився захід на позитивній ноті,  вправою - психологічним розвантаженням «Австралійський дощ».
Працівник бібліотеки Ірина Хліповська запропонувала учням переглянути матеріали тематичної книжкової виставки .






















































Немає коментарів:

Дописати коментар