середу, 12 червня 2019 р.

Екскурсії школярів літнього шкільного табору ліцею №4


   12 та 14 червня для школярів літнього шкільного табору ліцею №4 відділ абонемента філії продовжив естафету читання дитячої художньої літератури .

     Цими днями на зустрічі з молодшими школярами завітали

відома буковинська письменниця, лауреат премії ім. Наталі Забіли, районної літературно-мистецької премії ім. Віктора Зубара  Ольга Іванівна Савченко- Гнатюк  та   дитяча письменниця Марія Петращук.
     Під час зустрічей письменниці ознайомили маленьких мрійників зі своїми дитячими книгами «Чіткомовник», «Місяці - дивунці», «Казковий МІКС», «Первограй», почитали вірші із своїх збірок. Ольга Іванівна зачитала учням вірші з наступної нової збірки та пояснила дітям, чому потрібно багато читати.
     Вона  провела зі школярами ігри , а малеча з задоволенням включилась в розмову
  Письменниця  подарувала бібліотеці свою книгу з автографом «Казковий МІКС».
Наступного дня дитяча письменниця Марія Петращук читала разом з учнями казки «Шовкова косиця», «Віра, Надія, Любов» і «Кіт - Муркіт», вірші із поетичних збірок «Пишаюсь іменем своїм», «До школи йдуть онучки нині» та «Бабусині чомучки». Письменниця познайомила з книжкою «Шевченко, якого не знаємо» і пояснила дітям, чому потрібно багато читати.
     Марія Іванівна уважно вислухала кожного юного користувача і на згадку про зустріч подарувала свої книжки з автографом та іграшки
      Завідувач відділом абонемента Катерина Павлівна Сергійчук та бібліотекар Христина Мацків розповіли дітям про бібліотеку, ознайомили  з матеріалами книжкової виставки художніх творів "Буковинські митці працюють для вас"., познайомили з історією створення популярного періодичного видання «Буковинський журнал» з виставки «Цікаво сьогодні, завтра і завжди! Буковинські видання для вас»,   зупинились , зокрема , на краєзнавчій літературі «Читай… і дізнавайся про рідний край». Діти розповіли про свої улюблені книги  та запропонували їх для прочитання своїм однокласникам. 





















































Немає коментарів:

Дописати коментар