субота, 30 квітня 2022 р.

Майстер-клас з вишивки стрічками

29 квітня у відділі абонемента ФОЮ відбулося друге заняття майстер-класу з вишивки стрічками з Мариною Провоторовою. Учасники чарівного дійства, діти-переселенці, їх мами та активні користувачі бібліотеки, завершили роботу над прикрасою у вигляді брошки. Під час заняття присутні опанували нові техніки, обмінялися думками з приводу дизайну прикрас, обговорили творчі плани) Всі присутні висловили одностайне бажання продовжити спілкування у вигляді гуртка або клуба декоративно-прикладного мистецтва.

пʼятниця, 29 квітня 2022 р.

Із серії літературних відеопропозицій візуальна відеопоезія "Тінь звуку" (А.Малишко)

Ювілейна виставка «Валерій Шевчук – українське бароко і магія» - до 90-річчя від дня народження українського письменника-шістдесятника, майстра психологічної і готичної прози, інтерпретатора українського літературного бароко В. Шевчука

До 90-річчя українського письменника Валерія Шевчука відділ абонемента ФОЮ  підготував ювілейну виставку. Виставка презентує широкому колу користувачів твори та збірки письменника.

Валерій Олександрович Шевчук — український письменник-шістдесятник, майстер психологічної і готичної прози, автор низки літературознавчих та публіцистичних праць, інтерпретатор українського літературного бароко.

У 1961 р. дебютував оповіданням «Настунька» про Т. Шевченка в збірнику «Вінок Кобзареві», що вийшов у Житомирі.

четвер, 28 квітня 2022 р.

Історико-етнографічний екскурс «Традиції і краса буковинського Великодня»

Повномаштабна війна росії проти українського народу обумовила зростання ролі культурних феноменів, які дають змогу українцям задекларувати свою унікальність та неповторність. Для кожної етнічної спільноти таким феноменом є традиційна обрядовість та звичаєва культура. Тому не дивно, що у дітей та юнацтва  посилюється інтерес до традицій нашого народу.

вівторок, 26 квітня 2022 р.

Виставка-Великодня композиція «У мить святого Воскресіння»

Свято Христового Воскресіння – одне з найбільших християнських свят. Це найсвітліше й найурочистіше свято, яке впродовж уже двох тисячоліть приходить щовесни і дарує християнському людові духовне просвітління, прагнення якісних змін, оновлення. Українська культурна традиція береже й приумножує накопичені століттями складники великодніх святкувань.

Бажання відчути хоч трохи добра та світла у нашого народу неосяжне. Українці святкують свято Воскресіння Христового попри повітряні тривоги, ворожі обстріли та небезпеки, яких можна чекати від ворога.

четвер, 21 квітня 2022 р.

ІСТОРИКО-КРАЄЗНАВЧА ЕКСКУРСІЯ "ПРОМЕНАД МАЛЕНЬКИМ ВІДНЕМ"

21 квітня з ініціативи ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка відбулася історико-пізнавальна екскурсія Чернівцями з Ярославом Адамчуком (паном Ярком). Працівники бібліотеки  запросили на зустріч із членом Гільдії нічних провідників гостей нашого міста: дітей-переселенців та їх батьків-ВПО. Пан Ярко провів гостей вуличками рідного міста, поділився таємницями старовинних будинків та розповів про маловідомі факти з життя його мешканців. Теплоту зустрічі і радість надзвичайно цікавого спілкування не змогли зіпсувати ні прохолодна та вітряна погода, ні повітряна тривога, ні необхідність спуститися в укриття. Всі екскурсанти висловили щире захоплення архітектурою Чернівців, його історією, а також високим професіоналізмом гіда-екскурсовода.

субота, 16 квітня 2022 р.

Майстер-клас з вишивки стрічками

15 квітня у відділі абонемента ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка для юних гостей міста, їх батьків ВПО та активних користувачів бібліотеки відбувся майстер-клас з вишивки стрічками.  Викладачка цього  чарівного виду мистецтва - письменниця і журналістка із Сєвєродонецька Марина Провоторова. Вона розповіла, що  картини,  вишиті за допомогою стрічок можуть  стати оригінальною прикрасою  житла і бути прекрасним подарунком для будь-якого свята. Речі  виконані власноруч, вважаться найбільш цінними.

Пані Марина навчила  основними прийомам в вишивці стрічками, завдяки чому кожен з присутніх зміг створити свою першу прикрасу. Із захопленням юні користувачі зустріли звістку, що навчання буде продовжуватися на наступних заняттях з талановитою мисткинею.

четвер, 14 квітня 2022 р.

Відеодовідник "Подорож у світ фізики"


У рамках Тижня фізики відділ абонемента ФОЮ підготував цікавий відеодовідник "Подорож у світ фізики".  Відео підготівала Марина Ращик. 

 

вівторок, 12 квітня 2022 р.

Майстер-клас з вишивки стрічками

Вишивка стрічками чарівний вид рукоділля. З допомогою атласних стрічок різної ширини можна створювати об'ємні картини. Основними мотивами творчості є квіти. При бажанні можна комбінувати вишивання нитками, бісером та стрічками для створення справжніх шедеврів ручної роботи. Атласними квітами можуть бути прикрашені не тільки панно на стіни, але і декоративні наволочки на подушки, сумки ручної роботи, одяг, взуття, різноманітні аксесуари. Навчитися вишивати допоможуть уроки майстерності, а черпати натхнення можна у самої природи.


 

понеділок, 11 квітня 2022 р.

Виставка-ознайомлення «Знати фізику – значить сприймати навколишній світ із здивуванням і захопленням»

11 квітня у ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка розпочався тиждень фізики «Знати фізику – значить сприймати навколишній світ із здивуванням і захопленням». Цей тиждень ми присвячуємо  одній з найдавніших наук, без якої немислимий подальший розвиток людства, науці: цікавій, захоплюючій, могутній.

Фізика є лідером сучасного природознавства і фундаментом науково-технічного прогресу. Вона в більшій мірі, ніж будь яка з інших природничих наук, розширила межі людського пізнання та людських можливостей. Фізика дала людині найбільш потужні джерела енергії та різко збільшила владу людини над природою.

четвер, 7 квітня 2022 р.

Презентація книги Марини Провоторової «Чесно-пречесно»

6 квітня у відділі абонемента ФОЮ відбулася зустріч юних користувачів бібліотеки, вимушених переселенців, з письменницею і журналісткою Мариною Провоторовою.

Марина Провоторова – керівниця ГО «Спільнота митців «Арт Гвард і Я», мета якої сприяння розвитку творчої праці митців (письменників, музикантів, художників тощо) та розвитку культури, туризму, а також туристичної галузі Луганської області. У березні 2020 року  «Арт Гвард і Я» у партнерстві з Національною спілкою письменників України розпочала реалізацію проєкту «Книжкова локація: письменник. UA», метою якого є підтримка та популяризація сучасних українських письменників у місті Сєвєродонецьк. ГО «Арт Гвард і Я» розробила туристичний маршрут «SEVERODONETSK: ЛАСКАВО ПРОСИМО!», до якого увійшли об’єкти культурної спадщини міста Сєвєродонецьк. У рамках проєкту видано туристичний путівник, а також планується видати книгу з історії міста.

пʼятниця, 1 квітня 2022 р.






Презентація книги Марини Провоторової "Чесно - пречесно!"


В рамках тижня  дитячої книги філія обслуговування юнацтва представляє книгу Марини Провоторової "Чесно - пречесно", письменниці, членкині НСПУ, голови громадської організації "Спільнота митців "Арт Гвард і Я". Приємного читання!