середу, 26 квітня 2017 р.

ДІ « Розквітла та весна свинцевим квітнем серед литавр і похвали…»


Найстрашнішим явищем для екології нашої країни стала аварія  на Чорнобильській АЕС 1986 року. І по сьогодні память навіює спомини про ті  трагічні квітневі дні гіркуватим  запахом полину , мертвим містом Прип ять і порожніми  селами тридцятикілометрової зони.
День інформації « Розквітла та  весна  свинцевим квітнем серед литавр і похвали…» відбувся 26 квітня цього року у відділі читального залу філії на відзначення 31-ої річниці цієї скорботної дати.

Що спричинило аварію, які  її наслідки ми бачимо сьогодні на території області і всієї України, як уберегти Землю і себе від лиха - на ці запитання відповів учням комерційного училища КНТЕУ професор ЧНУ, доктор хімічних наук,голова громадської екологічної організації "Аква Бук", член національної спілки журналістів України Тевтуль Ярема Юрійович. Він    поспілкувався із молоддю , продемонстрував пристрій для вимірювання радіації та карти замірювань рідіоактивних забруднень  в області  1986 року,   подарував книги з питань екології  бібліотеці.
Цього ж дня відбулась і презентація  виставки нових періодичних  надходжень на тему Чорнобиля , огляд матеріалів якої здійснила перед присутньою молоддю провідний бібліотекар філії Світлана Гераськіна.





Немає коментарів:

Дописати коментар