суботу, 14 жовтня 2017 р.

Мультимедійний урок-дослідження "Феномен козацтва: звідки і чому?" .

14 жовтня щорічно відзначається День українського козацтва (згідно Указу Президента України від 7 серпня 1999р.). Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України XVII – XVIII ст.
12 жовтня у відділі абонементу юнацької  філії було проведено мультимедійний урок-дослідження "Феномен козацтва: звідки і чому?"
.
Розпочався захід поетичним словом у виконанні працівника бібліотеки  Наталії Павлюк та демонстрацією  слайдів на тему "Виникнення українського козацтва та Запорізької Січі".
 Перед студентами ВПХУ № 5 виступив доцент кафедри історії України ЧНУ ім.Ю.Федьковича - Андрій Васильович Федорук ,який розповів багато цікавого з історії козацтва і його ролі в сьогоденні.
На урок завітала старший викладач-методист (відділу "Теорія музики") обласного училища мистецтв ім.С.Воробкевича - Роза Михайлівна  ГАНІНА,яка розповіла історію виникнення козацьких пісень, виконала козацькі пісні :"Ой,морозе,морозеньку","Ой , на горі вогонь горить"та ін.,включала на магнітофоні для молоді козацькі пісні : "Ой, на горі та женці жнуть","За світ встали козаченьки","Їхав козак на війноньку"тощо. На завершення свого виступу викладач включила сучасний козацький марш.
Зав.відділом абонемента Катерина Сергійчук провела презентацію виставки-подорожі "Стежками козацької вольниці", на якій були представлені нові книги про історію козацтва, статті із періодичних видань та цікаві фото про козацтво.
На згадку про про проведений урок працівники  бібліотки подарували студентам листівки із козацькими прислів`ями.
Приємною несподіванкою для студентів та гостей уроку став двобій бойового гопака, який виконали ПАВЛО СЕМЕНЮК та МИКОЛА КУЧІРКА, що займаються у міжнародній школі бойового гопака ім.Дмитра (Байди) Вишневецького.





Немає коментарів:

Дописати коментар