четвер, 26 вересня 2019 р.

Обласний фестиваль книжок «БукФест».

26-27 вересня у Чернівцях проходив другий обласний фестиваль книжок «БукФест».
Місце проведення – Чернівецька обласна наукова бібліотека ім. М. Івасюка та вулиця Ольги Кобилянської, філія обслуговування юнацтва(вул.Головна , 14 та Головна ,128) 
Упродовж двох днів видавці з різних міст України та Буковини  презентували нові видання, а книголюби змогли придбати улюблені книги за видавничими цінами. В програмі -  творчі зустрічі з письменниками та поетами, автограф-сесії, презентації, проєкти та виставки, ніч поезії та авторської пісні, літературно-мистецький вечір, книжкові інсталяції, благодійні акції, майстер-класи, екскурсії нічним містом та багато іншого .
 В читальній залі філії , згідно програми фестивалю, відбулось три творчі зустрічі. 
0 12.00 на зустріч з українським письменником, поетом, перекладачем та драматургом, вихідцем з Буковини  Володимиром  Гільчуком прийшли студенти медичного коледжу, Автор  привіз із собою свої творчі доробки, які побачили світ в дев’яностих та в останні роки Незалежної України, але вийшли дуже малим тиражем. Це книга новел і оповідань та драматичних творів «До еліти»( 2014), перша підсумкова поетична збірка вибраної поезії «Я напишу про те, про що не можна…» (2008), друга збірка поезій «І не знаю навіщо…» (2012), книгу есеїв «Не мовчи Україно», останню збірку поезій «На терезах серця» (2016),.драматичний твір -трагікомедію «Італіано-Чорнобіле". .  Автор розповів про свою творчі доробки  , зачитав і окремі свої твори , відповів на запитання присутньої молоді..
О 13.30.тут же відбулась ще одна  поетична година. Цього разу бібліотеку відвідали студенти педагогічного коледжу, які мали нагоду зустрітись в читальній залі філії  з Марією Микицей - поетесою з Івано- Франківщини, журналісткою, авторкою багатьох поетичних збірок , представницею так званого Станіславського феномену. Авторка познайомила молодь зі своєю творчістю: поетичними збірками верлібрів: „Саламандра" (2001 р.) та „У затінку шафранів" (2006 р.),.«Інфра» (2014), прозовими творами „Трофей на довгу пам'ять" ( міська премія ім. І. Франка (2012),«Dolce Vita»(2019р),  книжкою міського фентезі «Чужі бажання» (2018).
Молодь зацікавлено розпитувала  письменницю про її  перші кроки на творчій ниві , окремі студенти прочитали свою поезію  і отримали від гості книги в подарунок.
О.14.00 відбулась зустріч і у відділі абонемента філії. Читачі відділу, старшокласники  ЗОШ № 11 та гімназії № 1, поспілкувались з відомою поетесою з Івано- Франківщини, новелісткою, перекладачем з польської, лауреаткою міської премії імені Івана Франка 2016 року в номінації «Поезія». головою обласного відділення Національної спілки письменників України Світланою Бреславською .Авторка трьох поетичних збірок: «Два кроки до раю» (2015), «Переступи поріг» (2015), «Вниз головою» (2016), наукових статей з літературознавства (творчість Б.-І.Антонича) та валеології (народні та релігійні традиції здорового способу життя)., перекладів  творів Моніки Варненської, Лєшека Шаруги, Анджея Вальтера, Казімежа Бурнати познайомила відвідувачів зі своєю творчістю, зачитала окремі поезії та відпавіла на запитання молоді. 

 
 




















 





















Немає коментарів:

Дописати коментар