пʼятниця, 11 березня 2022 р.

Профорієнтаційна виставка – асорті «Шлях до успіху»

 

Вибір професії – один із головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має велике значення як для самої людини, так і для суспільства. Вибір професії – це, по суті, вибір життєвого шляху, вибір майбутнього.

Щоб прийняти правильне рішення, необхідно враховувати ряд факторів – власні побажання, психологічні особливості та можливості, не слід забувати й про потреби на ринку праці. Щоб дійти до зваженого рішення при виборі професії, потрібно звернути особливу увагу на такі фактори:

ü По-перше, професійна діяльність має бути в радість. Тому головне, на що ти маєш орієнтуватися – це «Я ХОЧУ»: твої бажання, інтереси, мотиви, професійні наміри.

ü По-друге, ти маєш володіти набором якостей, важливих для цієї роботи: фізичних, інтелектуальних, психологічних. Тому враховуй свої можливості – «Я МОЖУ».

ü По-третє, вибираючи професію, потрібно орієнтуватися в потребах суспільства в спеціалістах даного профілю. Це «ТРЕБА» – знання світу професій, спеціальностей, які користуються попитом на ринку праці, вірогідності працевлаштування за обраною професією.

Якщо ти зумієш поєднати «ХОЧУ», «МОЖУ» і «ТРЕБА», то твій професійний вибір буде вдалим. Іншими словами, вибирай професію, яка буде цікава і приваблива для тебе, буде відповідати твоїм можливостям і потрібна на ринку праці.

Читальний зал ФОЮ пропонує своїм молодим користувачам книжкову профорієнтаційну виставку - асорті "Шлях до успіху", яка допоможе зробити правильний вибір професії та краще зрозуміти себе.










Немає коментарів:

Дописати коментар