вівторок, 10 жовтня 2017 р.

Відео-турне « Буковина: таємниці історії і загадки природи… »

Українські Карпати завжди були і залишаються одним із наймальовничіших  і загадкових місць України .Краєзнавчий захід-відео-турне " Буковина: таємниці історії і загадки природи" , приурочений Дню міста, та Всесвітньому дню туризму , був проведений 10 жовтня працівниками читального залу філії і дозволив донести присутній на заході молоді відомості  про найцікавіші таємничі місця Буковинських Карпат, куди слід зазирнути і тому, хто думає, що бачив все .

Учні комерційного училища КНТУ відділення"Туроператори" мали змогу познайомитись з  матеріалами відео-презентації, побачити принади рідного гірського  краю, пізнати загадковість скельного хребта Чорний Діл, скелі Великий Камінь, цілющого джерела скелі Острива, ландшафтного заказника "Буковинські водоспади" природного утворення "Протяте каміння" печер "Попелюшка" та "Буковинка",озера з гарячими підводними джерелами та білими лебедями в с.Чортория,, оглядового майданчика в с. Хрещатик,  центрів давньоруської культури сіл Василів та Галиця, м. Хотина, культовими спорудами с.Біла Криниця,Анниної гори у Вашківцях , вражаючої величі монастиря  у с. Банчени і т. д.
Старший науковий співробітник відділу археології та історії Чернівецького країзнавчого музею Оксана Ротар познайомила студентів з історичними пам ятниками Чернівців, зробивши невеликий екскурс в глибину історії міста та краю.
Працівник бібліотеки Олена Мацьопа  продемонструвала матеріали прзентації та зупинилась на матеріалах краєзнавчої книжкової виставки "Мій рідний край у всьому неповторний", запросила відвідувачів стати активними читачами  бібліотеки.





Немає коментарів:

Дописати коментар