четвер, 14 лютого 2019 р.

Практикум ситуації (ШСАП) «Вчинок-відповідальність»


Наше життя складається з вчинків. Не завжди вчинок є правомірним, іноді він пов’язаний з порушенням закону. Нерідко буває, що людина чинить злочин не навмисно, а  через байдужість, незнання або недбалість. Молодь інколи не замислюється про наслідки своєї поведінки. Здається, що за безглуздий вчинок можуть тільки полаяти. Але це не так. Кримінальній відповідальності і покаранню підлягає особа, яка  умисно або з необережності вчинила передбачене кодексом суспільно небезпечне діяння.
З метою формування  розуміння відповідальності за власні вчинки та їх наслідки у відділі абонемента філії за програмою діяльності ШСАП спільно з учнями ліцею №3  проведено практикум ситуації «Вчинок-відповідальність».


На зустріч з ліцеїстами завітали начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернівецькій області Ольга Андріцька,  інспектор Ювенальної превенції Садгірського ВП Альона Синиця-Цибуляк та інспектор сектору зв`язків з громадськістю УПП Олександр Ізбор.

Фахівці на прикладах ознайомили учнів з кримінальною відповідальністю неповнолітніх, вказали на наслідки, до яких можуть призвести  звичайні пустощі.

Ольга Андріцька привернула увагу учасників до нещодавно прийнятого закону про булінг, а також роздала інформаційні довідки з телефоном гарячої лінії єдиного контакт-центру безоплатної вторинної правової допомоги, до якого можна звернутися по допомогу в разі необхідності.

Альона Синиця-Цибуляк змоделювала ситуацію, котра спонукала ліцеїстів замислитись про безбеку в кіберпросторі.

Олександр Ізбор розповів про випадки небезпечної поведінки підлітків з транспртними засобами.

Також увазі слухачів було запропоновано виставку правової літератури "На терезах права і справедливості".






















Немає коментарів:

Дописати коментар