середу, 11 березня 2015 р.

Літературно- мистецький вечір-дежавю «Забуті побратими Кобзаря»

       
     
     11 березня о 13.00 в читальному залі філії відбувся літературно-мистецький вечір-дежавю «Забуті побратими Кобзаря».
     Важко переоцінити ту важливу роль, яку відіграв в історії та розвитку української нації геніальний поет України Т.Г.Шевченко. Він, як ніхто, багато зробив для прославлення кобзи та її усвідомлення як українського національного інструменту, і не тільки тому, що поетична збірка "Кобзар" стала знаковою національною книгою, а й завдяки особливому ставленню поета до цього інструмента.

       На заході студенти юридичного коледжу зустрілися з викладачем ЧНУ, доцентом кафедри української літератури Костиком Василем Васильовичем та виконавцем старовинної музичної спадщини, дослідником кобзарського мистецтва Віктором Миколайовичем Перепелюком, які розповіли про історію виникнення кобзарського мистецтва, його роль у висвітленні історичного минулого України, в житті та творчості Т.Г.Шевченка. У виконанні В.М.Перепелюка прозвучали пісні "Зоре моя вечірняя", "Перебендя" і старовинний український псалом "По святій горі Господь ходить". 
    Завідуюча філією В.М.Кугут звернула увагу присутньої молоді на актуальність теми, історію кобзарської пісні,  на літературні публікації та книжкові видання, що представлені на виставці "Тарас Шевченко і духовна еволюція українського народу". 
        Молоді люди висловили велкику вдячність гостям заходу та вручили їм квіти. 








Немає коментарів:

Дописати коментар