понеділок, 23 березня 2015 р.

Відкриття Тижня молодіжної книги. Книжковий "клондайк" «Нам душу гріє слово».

       
  Відкриття Тижня   молодіжної книги розпочалось у читальному залі філії 23 березня книжковим  «клондайком» під назвою «Нам душу гріє слово».   
      В молодіжному середовищі  все більше зростає інтерес  до української літератури, що обумовлене прагненням молодих людей не тільки отримати  знання, але і бажанням стати національно свідомою людиною.  Збільшується популярність творів сучасних авторів, тому  бібліотеки намагаються поповнити свої фонди і донести їх до читача.


     З відвідувачами бібліотеки, студентами індустріального коледжу, прийшли поспілкуватись  молоді, але знані вже в Україні, поети буковинського краю :
Стефюк Іванна - письменниця, член Спілки письменників України, літературознавець, викладач і аспірант ЧНУ, журналіст, фотомодель та Іванна Шкромида -  поет, журналіст,  редактор молодіжних передач на радіо «Буковина», учасниця мистецьких фестивалів «Авангард» (Коломия) та «Ї» (Тернопіль), поетичного – «Від Гуцулії до кряжів донецьких» (Чернівці),
   Гості заходу  розповіли про перші кроки у світ літератури і презентували щедрі творчі здобутки у цій царині -  нові публікації, поетичні  та літературні  доробки.
     Книжкова експозиція  «У барви слово перелите…» , організована працівниками бібліотеки , дозволила розкрити велетенський літературний  скарб українського народу за рубриками: «Духовні орієнтири української літератури», «Що читати: від класики до новітньої  літератури», «Витязі молодої української поезії», «Знайомтесь: нова українська   книга», «Щедрі скарби буковинської літератури», «Для всіх, хто любить читати…». Про книжкові видання, висвітлені виставкою, розповіла присутнім молодим людям завідуюча філією В. Кугут.










Немає коментарів:

Дописати коментар