пʼятницю, 11 березня 2016 р.

День Шевченківської поезії «Звучить з Чернечої гори: любімо Україну!»



         
       Важко переоцінити ту важливу роль, яку відіграв в історії та розвитку української нації геніальний поет України Т.Г.Шевченко.
         В зв`язку зі  святкуванням дня народження Великого Кобзаря 11 березня в читальному залі філії пройшов День Шевченківської поезії «Звучить з Чернечої гори: любімо Україну!».
         Студенти Буковинського університету поспілкувались з кандидатом філологічних наук, асистентом  кафедри української літератури ЧНУ Ольгою Василівною Меленчук, яка давно працює над темою Шевченківської  Буковиніани і є автором книги «Тарас на букових п’єдесталах». ЇЇ виступ  ознайомив присутніх з новинками наукових досліджень мистецької та літературної спадщини поета, новою поезією  відомих поетів, присвяченою  Тарасу Шевченку. Вірші Кобзаря продекламували  учні сш 11, а викладач української мови та літератури Марія Іванівна Петращук цієї ж школи – свою поезію, присвячену  Шевченкові. Надзвичайно лірично та актуально прозвучали музичні твори на слова Шевченка «Ой три шляхи широкії», «Зацвіла в долині», «Чи ми ще зійдемося знову» у виконанні бандуристок, студентів ЧНУ Курущак Ольги та Старик Іванни.
       Презентацію книжкової виставки  провела провідний бібліотекар філії Світлана Гераськіна, яка проінформувала студентів про цікаві нові видання творів Тараса Шевченка, в яких звучить тема України, та літератури про нього, висвітлених рубриками  : «Здається кращого немає нічого в Бога, як Дніпро та наша славная країна», «Україно, Україно . серце моє ненько! Як згадаю твою долю, заплаче серденько», «Доборолась Україна до самого краю, гірше ляха свої люди її розпинають», «Свою Україну любіть, любіть її во время люте, в останню тяжкую минуту за нею Господа моліть»,  «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине».
            Присутні на заході студенти  (30 чол.) стали читачами бібліотеки.






Немає коментарів:

Дописати коментар