понеділок, 14 жовтня 2019 р.

Урок- літературна візитка «Із глибини сторіч долина козацький клич…» (До Дня українського козацтва)



14 жовтня в  країні  відзначається День українського козацтва, оскільки його виникнення відіграло величезну роль в історії нашого народу.
10 жовтня до цієї дати  у відділі абонемента філії проведено урок-літературну візитку  «Із глибини сторіч долина козацький клич…» 

Про історію   свята Покрови Пресвятої  Богородиці і про день святкування українського козацтва розповіла відвідувачам заходу завідувач відділом Катерина Сергійчук.
Провела урок  викладач Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, кандилат  філологічних наук, доцент кафедри української літератури Валентина Андріївна Чолкан.  Вона розповіла про феномен козацтва в художній літературі, презентувала книги класиків української літератури і сучасних істориків та літературознавців, присвячені запорізькому війську ( Тараса Шевченка, Миколи Гоголя, Пантелеймона Куліша, Романа Іваничука, Юрія Мушкетика, Ліни Костенко, Тараса Каляндрука та ін.), ознайомила старшокласників ЗОШ №20 та  навчально-виховного комплексу «Лідер» з козацькими піснями, вміло проспівавши деякі з них.
З цікавістю присутні слухали генерала-отамана буковинського козацького коша Василя Костянтиновича Волощука. Він запевнив слухачів, що звичаї та традиції козацтва зберігаються і сьогодні. 
Бібліотекарі відділу організували виставку-екскурс «І оживає дух козацький…», презентацію якої провела бібліотекар Христина  Мацків.
Молодь насолоджувалася козацькими піснями у виконанні народного аматорського вокального гурту «Козацька берегиня»  Палацу культури (художній керівник – Тамара Коваль, концертмейстер – заслужений артист України  Олександр Жуков), що стало справжньою окрасою зустрічі.
Школярі поглибили свої знання з історії козацтва та історії української культури.























Немає коментарів:

Дописати коментар