понеділок, 12 жовтня 2020 р.

Прензентація книжкової виставки "Гордість і слава українського народу" до Дня українського козацтва

Українське козацтво, як вільне військово-промислове об’єднання , сформувалося в середині XVI ст. з усіх станів і прошарків тогочасного суспільства, насамперед селянства тому увібрало в себе волелюбні риси українського національного характеру. Утворивши свою козацьку християнську республіку на низу Дніпра, за порогами, козаки вважали основним своїм завданням боротьбу з турецько-татарської агресією, а згодом, з кінця XVI ст., проти польсько-шляхетського панування на Україні, що завершилися народно-визвольною війною 1648-1654 рр. під керівництвом Богдана Хмельницького.

Слава про звитяжні походи козаків залишилася жити в пам’яті поколінь та українському героїчному епосі. 

Напереродні святкування Дня українського козацтва,    12 жовтня 2020 р., у відділі абонемента ФОЮ відбулася презентація книжкової виставки «ГОРДІСТЬ І СЛАВА УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ» .

  Завідувачка відділу Ірина Хліповська презентувала користувачам та працівникам бібліотеки твори класиків української історичної науки, героїчного епосу та сучасної української художньої літератури.

  Гостя заходу, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури ВАЛЕНТИНА АНДРІЇВНА ЧОЛКАН поділилася з учасниками заходу досвідом дослідження козацького бароко та порадила, що варто почитати  поціновувачам історичної літератури.  Особливу зацікавленість у слухачів викликала розповідь  Валентини Андріївни про надприродні здібності козаків-характерників. Відповідаючи на запитання про козацькі мотиви в творчості Миколи Гоголя вчена розповіла  присутнім про містичні події в житті та смерті великого письменника.









Справжньою родзинкою презентації стали козацькі пісні у виконанні Валентини Андріївни.

Захід відбувся з дотриманням всіх карантинних норм.

Немає коментарів:

Дописати коментар