понеділок, 26 жовтня 2020 р.

Ювілейна виставка «Художній світ Володимира Лиса: традиційність , помножена на сенсацію" до 70 річчя від дня народження В.С.Лиса (1950), українського письменника, журналіста .

З нагоди 70-річчя від дня народження  українського письменника В. Лиса відділ абонемента ФОЮ  презентував  ювілейну виставку «Художній світ Володимира Лиса: традиційність, помножена на сенсацію».  Користувачам запропоновано популярні прозові твори Володимира Лиса та критичні матеріали за творчістю автора .

Володимир Лис - український письменник, автор багатьох романів; «Айстри на зрубі», «І прибуде суддя», «Камінь посеред саду», «Маска», «Острів Сильвестра», «Продавець долі», «Романа», «Графиня», «Століття Якова», «Соло для Соломії» та інші. Книги письменника мають відзнаки на «Коронації слова» та інших всеукраїнських конкурсах.

Народився Володимир 26 жовтня 1950 року у Волинській області, освіту здобув за фахом журналіст у Львівському державному університеті імені Івана Франка.  Володимир Лис – член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників.
Дебютував письменник як драматург, кілька його п’єс були поставлені у різних театрах України. Прозаїчні твори Володимир почав писати з 1985 року. Сам він про процес своєї роботи говорить: «Я ніколи не сідаю писати твір, не склавши своєрідного плану-конспекту. Потім за цим планом пишу. Але дуже часто буває, що по ходу дія завертає в абсолютно неочікуваний бік. Тоді я йду вслід за своєю інтуїцією». Це характеризує його як свідомого та серйозного автора, саме тому твори Володимира Лиса користуються неабиякою популярністю серед читачів.
  Виставка озрахована на широке коло читачів і бібліотека чекає на  поціновувачів сучасної української літератури.






Немає коментарів:

Дописати коментар