пʼятниця, 22 січня 2021 р.

Інформогляд «Математика. Допомога вступникам до ВУЗів»


 До року математичної освіти в Україні філія обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка пропонує вашій увазі книги з математики, які стануть у нагоді для вступу у навчальні заклади.

Гайшут О.Г. Математика : довідник для абітурієнтів та учнів загальноосвітніх навчальних закладів/ О.Г. Гайшут, Р.П. Ушаков, О.А. Шамович. – К.: Літера ЛТД, 2013. – 624 с.

Зміст і розміщення матеріалу довідника дозволяє використовувати його як у загальноосвітніх закладах, так і в школах з поглибленим вивченням математики. Він зручний для підготовки до вступних іспитів до університетів та інститутів, а також для студентів педагогічних спеціальностей, які вивчають елементарну математику.
На початку кожної теми розділу розглянуто приклади і методи розв'язання задач, викладено додатковий теоретичний матеріал і методичні поради. До кожної теми підібрано задачі для вправ, і до деяких із них подано розв'язки.
Дещо ширше, ніж у шкільний програмі, викладено такі питання, як розв'язування рівнянь і систем рівнянь, доведення і розв'язування алгебраїчних і трансцендентних нерівностей, обернені тригонометричні функції, нестандартні тригонометричні рівняння, умовні рівності тощо.
Видання адресоване учням, абітурієнтам і всім тим, хто любить математику і бажає у ній удосконалюватися, вміти самостійно розв'язувати задачі, які виходять за рамки шкільної програми.

 

Карагодова О.О., Черняк О.І. Збірник задач з математики з аналізом розв’язків : Посіб. Для старшокласників та абітурієнтів. – К.: Т- во «Знання», КОО, 2000. – 332 с.

У посібнику вміщено задачі, що пропонувалися на вступних іспитах із математики на економічному факультеті Київського національного університету ім. Тараса Шевченка і 1996 – 1999 рр. посібник устаткований необхідними теоретичними матеріалами, розвязками або вказівками до розв’язків та відповідями до задач.

Книга буде корисною абітурієнтам вузів, при вступі до яких складають іспит з математики, а також вчителям математики.

 

Кушнир И.А. Математика для поступающих в ВУЗы. – К.: ООО «Астарта», 1996. – 605 с.

Предлагаемая книга построена в виде занятий по программе для поступающих в вузы. Почти каждое из них начинается с кратких теоритические сведений, которые могут быть использованы при подготовке к устному экзамену.

Практические занятия начинаются с рекомендаций. Каждое из них завершается задачами для самостоятельного решения.

 

 «Збірник задач з математики для вступників до втузів за редакцією М. І. Сканаві» 3-тє видання, Вища школа, 1996. – 445 с.

Зміст збірника відповідає програмі з математики для вступників до втузів. Він складається з двох частин: «Арифметика, алгебра, геометрія» (частина I) і «Алгебра, геометрія (додаткові задачі). Початки аналізу. Координати і вектори» (частина II). Усі задачі частини I розбито на три групи за рівнем їх складності.

 

Сканаві М.І. (ред.). Збірник задач з математики для вступників до вищих навчальних закладів/ В.К. Эгерев, В.В. Зайцев, Б.А. Кордемський [та ін.]: За ред.. М.І. Сканаві. – 6 – е вид. – К.: Арій, 2011. – 608 с.

Збірник укладено відповідно до програми з математики для вступників до вищих навчальних закладів. Він складається з двох розділів: "Арифметика. Алгебра. Геометрія" (розділ І); "Алгебра і геометрія (додаткові задачі). Початки аналізу. Координати і вектори" (розділ II). Усі задачі першого розділу поділено на три групи за рівнем складності. У кожній главі наведено відомості довідкового характеру та приклади розв'язування задач.

Для учнів старших класів, абітурієнтів і вчителів математики.

 

Титаренко О.М. Математика. Форсовий курс: навч. посібн./ О.М. Титаренко, О.М. Роганін – Харків : ТОРСІНГ ПЛЮС, 2011. – 608 с.

У посібнику розглядаються ті розділи шкільної математики, знання яких необхідне для успішного засвоєння у подальшому курсі вищої математики. Призначено для учнів середніх шкіл, гімназій, ліцеїв, технікумів, ПТУ, слухачів підготовчих курсів, абітурієнтів. Викладачі з математики знайдуть тут матеріал, який можна використовувати в роботі.

 

Ушаков Р.П. Повторювальний курс математики: Посібник для учнів серед. закладів освіти/ за ред.. М.Й. Ядренка. – К.: Техніка, 1999. – 504 с.

У посібнику надано в стислій формі теоретичний матеріал шкільного курсу математики (означення, формули, теореми). Багато уваги приділено методам розв’язання задач. Кожен параграф супроводжується достатньою кількістю прикладів, до яких наведено відповіді.

Розрахований на учнів загальноосвітніх шкіл, гімназій, коледжів та закладів професійно-технічної освіти.

     Також пропонуємо вашій увазі книги інших авторів :

ü Мельников И.И., Сергеев И.Н. «Как решать задачи по математике на вступительных экзаменах»;

ü  В.С Ігначков, А.В. Ігначкова «Математика для вступників у ВУЗи»;

ü  Є.О. Павлов «Математика. Основні формули», К.А. Рыбников «Профессия - математик» ;

ü Ф. Мостеллер «Пятьдесят занимательных вероятностных задач с решениями»;

ü  С.М. Пастушенко «Математичні формули. Довідник для учнів середніх навчальних закладів»;

ü  Г.Н. Яковлева «Пособие по математике для поступающих в ВУЗы»;

ü  Кондратьева Л.А., Соломоник В.С. «Сборник вопросов и задач по математике для поступающих в техникумы»;

ü  О.О. Карагодова, О.і. Черняк «Задачі вступних іспитів з математики з розвязками»;

ü  «Великий довідник школяра: природничі науки: 5 – 11 класи».









Немає коментарів:

Дописати коментар