середа, 23 червня 2021 р.

Протестна бібліоакція «Ми проти наркотиків»


26 червня - Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним розповсюдженням. Наркоманія – страшна хвороба сучасного світу. Негативні явища, що породжуються вживанням наркотиків, несуть у собі велику небезпеку для людства. Необхідно пам`ятати, що прагнення до наркотиків забирає людські життя. Наркотики виснажують, руйнують психіку та здоров’я людини, роблять залежною, слабкою. Рідко наркоман доживає навіть до сорока років—організм не витримує навантаження.

Міжнародний день боротьби із зловживанням наркотиків – це важлива нагода для підняття рівня поінформованості, особливо серед молоді, щодо негативного впливу наркотичних речовин на організм людини. З нагоди цього дня ШСАП провела протестну бібліоакцію «Ми проти наркотиків». На акцію були запрошені волонтери «Міжнародної Антинаркотичної Асоціації» (координатор – Дмитро Глущенко). Вони розповідали відвідувачам бібліотеки про негативні явища, пов’язані із вживанням психотропних речовин, про вплив наркотиків на підлітковий організм, давали поради молоді, як сказати «Ні!», коли тобі пропонують їх спробувати та про кримінальну відповідальність за їх розповсюдження.  Батькам  були запропоновані дієві поради, як визначити, що дитина вживає наркотики і що робити, щоб убезпечити молоде покоління від попадання під їх вплив. Кожен отримав буклет-пам’ятку з телефоном гарячої лінії з протидії наркозалежності.

Бібліотекарі відділу абонемента ФОЮ підготували книжкову виставку-пораду, яка пропагує здоровий спосіб життя, пропонує навчальні та довідкові видання з психології і медицини для учнів, студентів, вчителів та батьків.















Немає коментарів:

Дописати коментар