четвер, 9 грудня 2021 р.

Коло спілкування «Поговоримо про булінг та кібербулінг» (в рамках Тижня права «Правила навколо нас»)

 

Все частіше доводиться чути про булінг в українських школах. Жорстокість дітей часто переходить усі межі. Бійки між школярами і психологічне насилля можуть нанести непоправної шкоди підлітку.

З метою профілактики цього негативного явища у  молодіжному середовищі 9 грудня ШСАП «Пізнай себе» запропонувала старшокласникам  Чернівецького багатопрофільного ліцею №4 коло спілкування «Поговоримо про булінг і кібербулінг». На захід завітали інспекторка СЮП ВП Чернівецького РУП ГУНП в Чернівецькій обл. лейтенатка поліції Олена Кав’юк, керівниця кіноклубу  Docudays UA при ЧОУНБ ім. М. Івасюка Галина  Добровольська та  модератора кіноклубу Ольга Нагаєва.

Поліціянтка ознайомила учнів з поняттям булінгу та кібербулінгу, його видами та проявами та розповіла про законодавство України про протидію булінгу (цькуванню).

Галина Добровольська і Ольга Нагаєва запропонували учням перегляд відеороликів про булінг в соцмережах та запросили учнів поділитися думками з приводу побаченого.

Спікерки спонукали старшокласників висловлювати свої думки, розвивати навики взаємодії в групі   та формувати звички конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного ставлення одне до одного.

Насамкінець заходу кожен учасник отримав пам’ятку з протидії боулінгу та телефонами гарячої лінії Безоплатної вторинної правової допомоги.













Немає коментарів:

Дописати коментар