четвер, 21 липня 2022 р.

Ювілейна виставка «Це не людина, а сила природи» (До 220-річчя від дня народження французького письменника, драматурга та журналіста Олександра Дюма)

Олександр Дюма-батько (1802-1870) - автор численних романів і ста п’єс, повне зібрання його творів включає 277 томів. Життя його також подібне до романів: мандрівки, багато друзів, пригоди, любовні історії. Твори його друкувалися з номера в номер у газетах і розходилися по всьому світу. Дюма створив захоплюючі романи-казки з романтичними героями. З історичним матеріалом він поводився доволі вільно, але завдяки йому історію Франції в загальних рисах уявляли собі навіть ті, хто ніколи не став би вивчати її за підручником. Найпопулярніші з його романів : «Три мушкетери», де події відбуваються в період правління кардинала Рішельє, і «Граф Монте-Крісто», історія про благородного месника.

До 220-річчя від дня народження популярного французького письменника абонемент ФОЮ підготував ювілейну книжкову виставку, яка пропонує широкому колу користувачів твори О. Дюма та літературно-критичні матеріали за його творчістю.









 

Немає коментарів:

Дописати коментар