четвер, 24 серпня 2023 р.

Мистецькі відвідини «З Україною в серці» (до Дня Українського прапору та Дня Незалежності України)

23 серпня Чернівецький обласний художній музей запросив родини ВПО (користувачів відділу обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка та відвідувачів Центру Допомоги Врятованим Чернівці) на відкриття виставки "Кольори моєї країни".
Працівники музею підготували експозицію з 79 робіт з фондів музею та приватних збірок авторів, розміщених в двох залах. За словами кураторки виставки Марії Ільків, завідувачки науково-експозиційного відділу образотворчого мистецтва ЧХМ, в переважній більшості в експозиції подано по одному-два твори кожного художника, які яскраво демонструють авторський стиль. Виставка демонструє майстерність митців усіх регіонів України.  Це і живопис, і графіка, і скульптура.
Гості нашого міста (а це представники трьох поколінь) отримали справжнє естетичне та емоційне задоволення від спілкування з мистецтвом. Їм було цікаво відкрити для себе творчість буковинських художників та побачити знайомі імена під картинами. Відвідувачі із сходу та півдня України розчулювались, коли помічали на картинах знайомі пейзажі та «місця сили», що спонукало їх до жвавого обговорення побаченого. Приємною родзинкою заходу стала пісня у виконанні народного артиста України Івана Дерди.
Виставка "Кольори моєї країни" - справжнє свято єднання поціновувачів мистецтва з усіх куточків України.
Фото : Валентина Кухлій, Альберт Комарі. 

































 

Немає коментарів:

Дописати коментар