понеділок, 21 серпня 2023 р.

Екологічний майстер-клас «Земноводні: життя на межі двох стихій» (заняття друге). Арт-студія «СТІБok – ми зшиваємо крану».

Екологічні дослідження можуть бути не тільки корисними, а й неймовірно цікавими та веселими. Цю думку підтверджує друге заняття «Земноводні: життя на межі двох стихій», яке відбулося 18 серпня у ВОЮ  ЧОУНБ ім. М. Івасюка у вигляді майстер-класу для юних користувачів бібліотеки та відвідувачів Центру Допомоги Врятованим Чернівці.

Старша наукова співробітниця науково – дослідного експозиційного відділу природи краю Чернівецького обласного краєзнавчого музею Тетяна Никирса розповіла юним дослідникам, яку роль відіграють земноводні в екологічних ланцюжках; які з них занесені до Червоної книги; познайомила з видами амфібій, що живуть на території Буковини. Науковиця за допомогою вікторини «Вірно - невірно» розвіяла міфи, пов’язані з виглядом та способом життя цих загадкових істот.

А далі дітей та підлітків чекало найцікавіше. За допомогою Тетяни Никирси та керівниці Екологічного центру при ВОЮ Валентини Кухлій юні натуралісти створювали саламандру власноруч. Заняття виявилось настільки захоплюючим, що до майстерки долучились також мами і бабуся учасників) Пані Тетяна запропонувала наступне заняття присвятити дослідженню плазунів.































Немає коментарів:

Дописати коментар