середу, 27 вересня 2017 р.

Презентація виставки нормативно-прававової літератури "Сам собі адвокат".

Популяризація юридичної літератури серед молоді є однією із умов підвищення правової культури       юнацтва, її соціально-правової  адаптації до умов сучасного демократичного-правового суспільства
Саме  з цією метою  у відділі абонементу філії систематично відбуваються зустріччі з молоддю в розрізі програми діяльності Школи соціальної адаптації підлітка . 27 вересня   відбулося  чергове її засідання у формі презентації  виставки нормативно-прававової літератури "Сам собі адвокат".
              
Які права мають неповнолітні в Україні? Чому потрібно знати свої права? До кого звертатися у разі їх порушення? На ці запитання  старшокласникам ліцею №4 відповіла   начальник відділу соціального менеджменту Чернівецького міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Калашнікова Катерина Олександрівна. Крім співбесіди з учнями вона вручила учням пам`ятки з адресами соціальних служб, котрі опікуються дотриманням прав дітей та молоді, та буклети, як поводитись у разі затримання неповнолітніх працівниками поліції.
     Волонтерка міжнародної правозахисної організації "Amnesty International Ukraine", координатор акції "Марафон написання листів" Аліна Шацило розповіла, як молодь  ненасильницькими методами може обстоювати дотримання прав людини у різних країнах та закликала долучатися до акцій "Amnesty International Ukraine". Під час свого виступу    волонтерка продемонструвала ролики-звіти про діяльність цієї правозахисної організації. Також учням подаровано пам`ятні значки та брошури "Amnesty International".
       Огляд книжкової виставки провела провідний бібліотекар ЮФ ЧОУНБ ім. М. Івасюка Ірина Хліповська.




Немає коментарів:

Дописати коментар