понеділок, 13 листопада 2017 р.

Мовознавчий турнір «Іду до слова…»

Кожна людина, незалежно від національності та країни проживання, має свою рідну мову, яка стає не лише важливим способом спілкування між людьми, але й аспектом для пізнання оточуючого світу. Це та мова, з якою людина пов’язана з самого народження. ЇЇ вивчають в школах, починаючи з першого класу, та продовжують  вдосконалювати протягом всього свого життя, так як будь-які знання передаються, в першу чергу, мовним шляхом.
Вільне володіння українською літературною мовою в усній чи письмовій формах і є основним завданням у здобутті  грамотності..
Мовознавчий турнір «Іду до слова…» , присвячений Дню української писемності та мови , відбувся в стінах читального залу філії 13 листопада і мав на меті нагадати молоді про те, що рідна мова є способом спілкування не лише з оточуючими, але з самим собою,а ще про те, що від рівня  володіння нею залежить і власна освіченість , а , в цілому , майбутнє.

 Про історію української писемності , про походження нашої азбуки, окремих букв, розповіла учням медколеджу аспірант кафедри української мови ЧНУ  Міхеєва 
Працівниками бібліотеки було підготовлено невеликий мовний конкурс на знання української мови  серед присутніх студентів, який виявив їх хорошу обізненість в оволодінні предметом.
Матеріали книжкової виставки "Іду до слова" запропонувала присутнім завідуюча відділом Ольга Ротлендер.




Немає коментарів:

Дописати коментар