понеділок, 14 травня 2018 р.

Презентація книги Романа Кракалія "Три барви Дунаю"

 Презентація книги Романа Кракалія "Три барви Дунаю" відбулась 14 травня у відділі абонементу філії. І це була не просто зустріч  письменника - буковинця з молоддю , це була година спілкування  старшокласників гімназії №1 і ліцею №4 з відомими письменниками краю. На зустріч прийшли давні друзі й колеги нині сивочолого Романа Тарасовича Кракалії. Він привіз до міста своєї юності, свого журналістського та письменницького становлення, яке залишив майже 4 десятиліття тому, нову книжку: роман «Три барви Дунаю».
Модератор зустрічі, директор музею В.Івасюка і головний редактор «Буковинського журналу» Мирослав Лазарук познайомив присутніх з особистістю свого колеги, його творчістю.
 Через спогади Роман Кракалія відкрився для присутніх несподіваними сторінками власної душі й біографії. А через  історії з життя свого діда, відомого українського громадського діяча, засновника й редактора національної преси у передвоєнні роки автор  в книзі  проживає  життя передвоєнної Буковини і пропонує молоді пам ятати  і вивчати свій родовід.
 На згадку про зустріч письменник залишив бібліотеці свою книгу, а від колективу книгозбірні отримав пам ятний сувенір- художнє зображення Чернівців. Вдячні старшокласники привітали гостей квітами.




Немає коментарів:

Дописати коментар