середу, 23 травня 2018 р.

Година інформації«Великі таємниці Землі: екологічні катастрофи минулого та сучасності»

 Людина є частиною природи - без неї життя неможливе.  
Бездушне і безвідповідальне використання природних ресурсів грозить привести людство до світової катастрофи.  Є вже чимало прикладів техногенних та природних катастроф. Всі вони пов'язані, певним чином, з діяльністю людини.
Екологічні проблеми сучасності вимагають приділяти більше уваги формуванню екологічної свідомості молоді, адже це допоможе відновити втрачену рівновагу і гармонію у відносинах "людина - природа". 
Саме це на меті має філія обслуговування  юнацтва ЧОУНБ , організовуючи для молоді екологічні заходи . 
23 травня  , у відділі читального залу філії , згідно програми діяльності Центру екологічної інформації, відбулась година інформації «Великі таємниці Землі: екологічні  катастрофи минулого та сучасності».

Цього разу  студенти медичного коледжу та старшокласники медичного ліцею мали змогу поспілкуватись в бібліотеці  з науковцями кафедри екології та біомоніторингу  ЧНУ : професором кафедри, доктором біологічних наук Марією Михайлівною Федоряк та доцентом , кандитом біологічних наук Галиною Георгіївною Москалик. Дана зустріч сприяла інформуванню присутньої учнівської та студентської молоді  про несприятливі  явища у  природньому середовищі: геоаномальні зони в Україні та в світі,  з'ясовуванню на практиці шляхів впливу людини на довкілля, зокрема, на процес зменшення популяції бджіл у світі , а головне - розширило кругозір молоді щодо сучасних дійсних природоохоронних проблем і шляхів їх розв'язання . Завідуюча філією Валентина Кугут ознайомила учнів з бібліотекою, а провідний бібліотекар відділу Світлана Гераськіна запропонувала їх увазі  матеріали виставки: книги та статті з періодичних видань  про найбільші екологічні катастрофи світу .
















Немає коментарів:

Дописати коментар