вівторок, 15 травня 2018 р.

Екомарафон "Екологічний моніторинг: цифри і факти»

Людина і природа... Ніколи ще  ця тема не була так актуальна , як сьогодні. Сучасні масштаби екологічних змін створюють реальну загрозу для життя людей. Катастрофічний стан навколишнього середовища, що нині вже істотно визначає здоров’я людей та тривалість їхнього життя спонукає до того , щоб всі – дорослі і діти – стали на шлях співробітництва з природою.
Донесення до молоді інформації про необхідність шанобливого ставлення до оточуючого нас світу є одним із  основних завдань філії обслуговування юнацтва ЧОУНБ.ім М. Івасюка.
У відділі  читального залу давно створений  і ефективно працює Центр екологічної інформації, який плідно співпрацює з державними екологічними організаціями, Всеукраїнською екологічною лігою, науковцями  ЧМІ  та ЧНУ ім Ю. Федьковича..
15 травня тут відбувся екологічний захід - екомарафон "Екологічний моніторинг: цифри і факти». 

На зустріч  зі студентами  коледжу ЧНУ завітала з презентаціїю про екологічний стан Буковини професор ЧНУ, завідувач кафедри екології Світлана Степанівна Руденко. Науковець  зробила аналіз стану довкілля в області, розповіла  молоді про негативні зміни в природному середовищі області, що виникли  під тиском сукупної дії різних чинників  і  які істотно прискорились в останні десятиріччя. За допомогою презентаційних матеріалів Світлана Василівна зупинилась на цікавих  наукових допрацюваннях кафедри та , зокрема, на результатах досліджень впливу на довкілля та на людей застосування  в садівницві новітніх хімічних препаратів.
Студенти  отримали велике враження від зустрічі і співбесіди з науковцем , висловили  глибоку вдячність  за отриману інформацію та записались до бібліотеки.
Екологічні заходи продовжуватимуться у відділі і наступного тижня.








Немає коментарів:

Дописати коментар