понеділок, 10 грудня 2018 р.

Тиждень правової профілактики в рамках Всеукраїнського Тижня права.

 5 по 10 грудня у відділі абонемента філії проходив Тиждень правової профілактики  в рамках Всеукраїнського Тижня права.
Працівники відділу організували  виставку-пораду «На всі випадки життя: право від А до Я». Протягом тижня вони  інформували відвідувачів про правову літературу з виставки, пропонували її молоді.
З метою  виховання  поваги до прав і свобод людини й громадянина, запобігання їх порушенням  та  підняття рівня правової культури молоді 6 грудня 2018 р.  у відділі  відбулося правоосвітнє турне «Долаючи вершини права: від народження до повноліття» ( в рамках ШСАП).

На зустріч із студентами ВПХУ №5 та ВПУ №3 завітали  інспектор Ювенальної превенції Шевченківського ВП БЕЛОКУРЕНКО ТЕТЯНА ЛЕОНІВНА та  інспектор сектору зв`язків з громадськістю УПП, ст. лейтенант поліції ІЗБОР ОЛЕКСАНДР ВАСИЛЬОВИЧ.
Тетяна Леонівна розповіла студентам про особливості адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх .
А Ігор Васильович, використовуючи приклади з досвіду роботи, поділився  інформацію про роботу патрульної поліції.
Особливу увагу  правники звернули на те, що поліція – це не каральний орган, а орган виконавчої влади, який служать суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічного порядку та громадської безпеки.
Кожен відвідувач бібліотеки отримав інформаційну довідку Регіонального центру безоплатної вторинної правової допомоги з телефоном гарячої лінії Єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги. Проект Мін`юсту «Я МАЮ ПРАВО» навчає громадян користуватися своїми правами та захищати їх в разі порушення




















Немає коментарів:

Дописати коментар