четвер, 28 листопада 2019 р.

Інформ-застереження «ВІЛ/СНІД. ЗНАТИ. ПЕРЕДБАЧИТИ. ЗАПОБІГТИ»




З метою підвищення рівня обізнаності  молоді про смертельно небезпечну хворобу 28 листопада 2019 р. у відділі абонементу філії в рамках Дня інформації відбувся  профілактичний захід -інформ-застереження «ВІЛ/СНІД. Знати. Передбачити. Запобігти» ( в рамках ШСАП «Пізнай себе»). На захід завітали старшокласники ліцею №3 та ЗОШ №30.

Керівник Регіонального центру моніторингу та оцінки протидії ВІЛ-інфекції в Чернівецькій області Сергій Анатолійович Сорокатий розповів учням про  причини стрімкого поширення, специфіку профілактики і лікування СНІДу. Спеціаліст за допомогою мультфільмів «Курортне шоу доктора Панацейко»  дав поради як вберегти себе від зараження ВІЛ та в гумористичній формі розповів про дієвість засобів контрацепції.
Консультант  з хімічної алко- та наркозалежності Міжнародної Антинаркотичної Асоцації Дмитро Глущенко привернув увагу слухачів до теми ін`єкційного шляху розповсюдження ВіЛ-СНІДу та роздав присунім інформаційні пам`ятки «-Наркотики ? – Ні, не моя тема!».
Виконавчий директор БО «100% життя. Чернівці» Дмитро Івасюк  наголосив на необхідності толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих, адже   ВІЛ може торкнутися кожного. ВІЛ-позитивна людина має право: вести особисте життя, мати друзів, отримувати інформацію і освіту. Важливо надавати ВІЛ-інфікованим психологічну підтримку.
Провідний бібліотекар відділу Ірина Хліповська презентувала книжкову виставку «Про ВІЛ і СНІД: вкотре і відверто».  Виставку світлин лабораторного центру МОЗ  України «Відомі люди теж хворіють на СНІД» представила піар-менеджер Чернівецького лабораторного центру МОЗ Аліна Гаргаля.
Проведений захід сприяв моральному вихованню молоді, формуванню уявлення про небезпеку ВІЛ/СНІДу, розумінню необхідності дотримання правил культури стосунків юнаків і дівчат. Учні ще раз усвідомили, що основним засобом убезпечити себе та попередити поширення ВІЛ-інфекції є дотримання здорового способу життя і відмова від ризикованої щодо інфікування ВІЛ поведінки.

























Немає коментарів:

Дописати коментар