пʼятниця, 24 вересня 2021 р.

Мультимедійна презентація «Суд над жорстокістю»

Жорстокість — риса особистості, що визначається як байдужість до страждань людей або прагнення завдати страждань іншим. Поняття жорстокості нероздільне від поняття моральності, оскільки у світі тварин цілеспрямованої, усвідомленої жорстокості немає. Жорстокість, зазвичай, містить у собі поняття верховенства над покірливою чи слабшою особою, а страждання можуть включати насилля як фізичне, так і моральне.

   Темі подолання жорстокості в молодіжному середовищі присвячена мультимедійна презентація «Суд над жорстокістю», котра відбулася 24 вересня 2021р. в Чернівецькому ліцеї № 3 медичного профілю ( в рамках заняття Школи соціальної адаптації підлітка).

     Розпочала захід керівник ШСАП Ірина Хліповська.  Учням було запропоновано замислитись, чи може література стати панацеєю від тінейджерського цькування та насилля над неповнолітніми. Запропонувавши молоді зразки літератури, в якій живе право, було вказано, що книги про насилля – хороший привід розпочати діалог дорослих і підлітків.

     Головний спеціаліст  ССД Чернівецької міської ради Лілія Василівна Рачковська та інспектор сектору ювенальної превенції Чернівецького РУП ГУНП в Чернівецькій області Валентина Валеріївна Спринь при допомозі презентації розповіли старшокласникам, що правники розуміють під поняттями жорстокості, насильства, булінгу, приниження. Корисною для ліцеїстів стала розповідь юристів  про адміністративну, цивільно-правову (матеріальну) та кримінальну відповідальність  неповнолітніх  за заподіяну шкоду чи скоєне правопорушення. Особлива увага спеціалістів була привернута до  над актуальної  зараз проблеми безпеки в кіберпросторі.

 









Немає коментарів:

Дописати коментар