вівторок, 18 січня 2022 р.

Година-історичний хроноскоп «Величний Акт Злуки» - до Дня Соборності України

18 січня 2022 р.  з нагоди святкування  Дня Соборності України у відділі абонемента ФОЮ  відбулася година-історичний хроноскоп «Величний Акт Злуки».

На зустріч зі старшокласниками Чернівецького ліцею №3 медичного профілю завітав кандидат історичних наук, асистент кафедри історії України ЧНУ ім. Ю. Федьковича Тарас Романович Ковалець. Використовуючи мультимедійну презентацію історик розповів про свято, що символізує єдність земель України. Він охарактеризував політичну ситуацію на теренах Центральної та Західної України 1917-1921 рр. і розкрив передумови  підписання Акту Злуки. Фахівець розповів про визначних діячів, які стояли біля витоків відродження нації: В. Винниченка, М. Грушевського, П. Скоропадського, Є. Петрушевича, С. Петлюру та ін. і висвітлив суперечливі моменти їх біографій та подій Української революції. Тарас Романович відповів на гострі запитання присутніх та звернув увагу на маловідомі факти історії Карпатської України.

Бібліотекарка ФОЮ Марина Ращик  презентувала ліцеїстам новинки історичної літератури з книжкової виставки, присвяченої Дню Соборності України. Вона наголосила, що ми всі  українці, єдиний народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити та запропонувала увазі присутніх літературу з виставки.





 

 

1 коментар: