пʼятниця, 23 грудня 2022 р.

Екскурсія-демонстрування в музей науки «Ненудна наука»

Захід проведено в рамках проєкту «НЕ сам на сам», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Михайла Івасюка за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». 
23 грудня родини ВПО – читачі ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка відвідали унікальний інтерактивний Музей науки. Музей розрахований на дітей і підлітків та створений, щоб зацікавити юних відвідувачів дослідницькою діяльністю. Але насправді там цікаво усім: дітям, батькам, бабусям-дідусям. Адже музей пропонує майже 100 експонатів, з якими можна активно взаємодіяти. 
Цікаві досліди та завдання, які діти виконують самостійно, спонукають маленьких відвідувачів замислитись над причинами виникнення того чи іншого явища природи та заохочують до вивчення природничих наук. А дорослі згадують, як цікаво бути учнем та отримувати нові  знання. Варто зазначити, що працівники музею завжди готові допомогти в проведенні того чи іншого досліду, якщо юний відвідувач ще не вміє читати або не зрозумів порядок дій. Деякі експонати потребують групової взаємодії, тому експерименти з ними сприяють родинній згуртованості та порозумінню, адаптації в новому середовищі та психологічному розвантаженню. Це дуже важливо для родин, які змушені були залишити свої домівки та переїхати в Чернівці в пошуках безпеки.






















Немає коментарів:

Дописати коментар