четвер, 8 грудня 2022 р.

Велнес-тренінг «Ранній секс та його наслідки»

8 грудня з метою пропаганди здорового способу життя та попередження негативних наслідків ранніх статевих стосунків ШСАП «Пізнай себе» запросила на зустріч із старшокласниками Чернівецького ліцею № 14 тренера - психолога БФ «Нова сім’я» Андрія Івановича Македона, який запропонував учням інтерактивне заняття з елементами велнес-тренінгу «Ранній секс та його наслідки».
Психолог наголосив, що у більшості випадків для періоду раннього початку статевого життя характерна повна непоінформованість або недостатня інформованість партнерів щодо можливих негативних та небезпечних наслідків незахищених сексуальних стосунків. У першу чергу це стосується небажаної вагітності. Моделюючи ситуації, в які може потрапити підліток, фахівець змусив учнів замислитись про наслідки раннього сексу, порадив контролювати свої імпульси і навчитися бути сексуально відповідальними молодими людьми. Особливу увагу Андрій Іванович приділив інфекціям, які можуть передаватися статевим шляхом: ВІЛ, гепатит, венеричні захворювання. Звісно, психолог проконсультував, як і куди може звернутися підліток, якщо йому потрібна медична або психологічна допомога.
Керівниця ШСАП Ірина Хліповська запропонувала ліцеїстам огляд літератури про відносини, яка стосується статевого виховання, допоможе підліткам зрозуміти особливості раннього статевого життя та його наслідків.
















 

Немає коментарів:

Дописати коментар