середа, 18 січня 2023 р.

Майстер-клас із створення літературної мапи України «Захід, схід – одна країна, це – соборна Україна» (До Дня Соборності України. Арт-студія «СТІБok – ми зшиваємо країну»)

Захід проведено в рамках проєкту «НЕ сам на сам», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Михайла Івасюка за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». У співпраці з Центром соціального партнерства "Перспектива" в рамках проєкту "ТАТОhub".
Щороку 22 січня в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель в одній державі. Він увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття. Це – основоположна віха українського державотворення.
18 січня арт-студія «СТІБok – ми зшиваємо країну» відзначила День Соборності України створенням літературної мапи України. Юні користувачі ФОЮ із Харкова, Одеси, Чернівців, Донецької та Миколаївської областей, під керівництвом письменниці та журналістки з Сєверодонецька Марини Провоторової зшили фігурне панно з картою України та нанесеними на неї портретами відомих українських письменників. Кожен юний учасник мав змогу обрати улюбленого письменника чи регіон України, в якому мріє побувати. 
Захід супроводжувався демонстрацією мультимедійної презентації, створеною модераторами заходу Валентиною Кухлій та Іриною Хліповською. Презентація дала змогу ближче познайомитись із географією України та популяризувати творчість письменників, широко представлену у фондах бібліотеки.
Приємною окрасою заходу став мультфільм «Історія України за п’ять хвилин», створений за участі популярного українського гурту ТНМК, який зацікавлює не тільки дітей та підлітків, а їх батьків неймовірними, іноді невідомими фактами історії рідної країни.























Фото: Крістіна Мацків, Валентина Кухлій.














 

Немає коментарів:

Дописати коментар