понеділок, 23 січня 2023 р.

Екологічно – дослідницьке заняття «Сліди дикої природи» (Інформаційний екологічний центр)

Захід проведено в рамках проєкту «НЕ сам на сам», який реалізовується Благодійним Фондом «Суспільні ресурси та ініціативи» у партнерстві з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Михайла Івасюка за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».
Формування активної позиції «захисника і друга» світу природи є основою у вихованні екологічної культури молоді. З метою підвищення свідомості, прищеплення дбайливого ставлення до природи, інтересу і заклопотаності екологічним станом і розвитку усвідомленого і моральної поведінки в природному середовищі інформаційний екологічний центр при ФОЮ зініціював екологічно – дослідницьке заняття «Сліди дикою природи» в природничому відділі Чернівецького обласного краєзнавчого музею.
Провідна наукова співробітниця Тетяна Никирса розповіла родинам ВПО (користувачам ФОЮ) про життя і поведінку тварин Буковини в зимовий період. У екскурсантів виникло багато питань з приводу регіональних популяцій тваринного світу України. Юні екскурсанти вчилися розрізняти сліди звірів та птахів за допомогою інтерактивних карток та музейних експонатів. Цікавими та корисними стали поради науковиці щодо особливостей поводження з дикими тваринами, якщо випадково зустрічаєш їх на природі або в населених пунктах. Особливу увагу Тетяна Никирса привернула до червонокнижних тварин і птахів та пояснила, що їх збереження дуже важливе для екологічної рівноваги.
Оскільки заняття викликало неабиякий інтерес та величезну купу запитань, краєзнавчий музей запропонував інформаційному екологічному центру продовжити спілкування у форматі інтерактивної екскурсії «Діти ночі».
 



















Фото: Валентина Кухлій

Немає коментарів:

Дописати коментар