суботу, 17 лютого 2024 р.

Ювілейна виставка «Я пишу про те, що відчували всі, але мало хто наважувався говорити» - до 65 – річчя від дня народження Євгенії Анатоліївни Кононенко (1959), української письменниці, перекладачки

Євгенія Кононенко – сучасна українська письменниця і перекладачка, авторка низки новел та багатьох перекладів. Вона перекладає з французької та англійської мов.  У її власному творчому доробку — поезії, оповідання та есеї, повісті та романи, декілька дитячих книжок, літературні переклади, культурологічні розвідки, журналістські статті та рецензії тощо.
Євгенія Кононенко народилася 17 лютого 1959 року у м. Києві.
1981 року закінчила механіко-математичний факультет Київського державного університету ім. Т. Шевченка та французьку філологію Київського інституту іноземних мов 1994 р.
Нині Кононенко мешкає в Києві, працює науковим співробітником Українського центру культурних досліджень. Є членом Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників.
За переклад антології французького сонета стала лауреатом премії ім. М. Зерова Французької Амбасади (1993). Лауреат міжнародного конкурсу "Гранослов" за книгу "Вальс першого снігу", премії журналу "Сучасність" за роман "Імітація".
У творчому доробку Євгенії Кононенко поезії, оповідання та есеї, повісті та романи, кілька дитячих книжок, ряд культурологічних розвідок з тем популярної культури та гендерних питань і журналістські статті. Але найбільше визнання Євгенія Кононенко отримала за свою коротку прозу: книжки її оповідань, новел та есеїв постійно додруковуються в Україні, перекладаються за кордоном і є темою наукових досліджень в Україні та за її межами. Сьогодні твори Євгенії Кононенко вже перекладено та опубліковано українською, англійською, німецькою, французькою, хорватською, фінською, чеською, російською, польською, білоруською та японською мовами.
До ювілею письменниці відділ обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка підготував  книжкову  виставку виставка «Я пишу про те, що відчували всі, але мало хто наважувався говорити». На виставці представлені різні твори письменниці. Виставка розрахована на учнівську та студентську молодь.

 





 

Немає коментарів:

Дописати коментар