Неповторна, унікальна, самобутня,
з широкою палітрою смаків ― саме такою бачать українську кухню всі, хто з нею
знайомий. Становлення українських національних страв відбувалося декілька
століть, під впливом традицій та законів інших держав. Українська кухня
створювалась протягом багатьох віків, тому вона в певній мірі відбиває не
тільки історичний розвиток українського народу, його звичаї і смаки, а й
соціальні умови, природні та кліматичні особливості, в яких перебував
український народ в процесі свого історичного розвитку.
Українська народна кухня взяла свій початок від простих у приготуванні сільських стравах, основою яких є злакові та овочі, такі як картопля, капуста, буряк та гриби. Тому й традиційна кухня українців багата великим розмаїттям овочевих страв, таких як борщ, капусняк, голубці, квашена капуста, солоні огірки, гарбузова каша.
Читальний зал ФОЮ пропонує всім
охочим ознайомитися з літературою на тему українського кулінарного мистецтва.
Немає коментарів:
Дописати коментар