вівторок, 16 серпня 2022 р.

Народознавча виставка «Витвори українського кулінарного мистецтва»

Неповторна, унікальна, самобутня, з широкою палітрою смаків ― саме такою бачать українську кухню всі, хто з нею знайомий. Становлення українських національних страв відбувалося декілька століть, під впливом традицій та законів інших держав. Українська кухня створювалась протягом багатьох віків, тому вона в певній мірі відбиває не тільки історичний розвиток українського народу, його звичаї і смаки, а й соціальні умови, природні та кліматичні особливості, в яких перебував український народ в процесі свого історичного розвитку.

Українська народна кухня взяла свій початок від простих у приготуванні сільських стравах, основою яких є злакові та овочі, такі як картопля, капуста, буряк та гриби. Тому й традиційна кухня українців багата великим розмаїттям овочевих страв, таких як борщ, капусняк, голубці, квашена капуста, солоні огірки, гарбузова каша.

Читальний зал ФОЮ пропонує всім охочим ознайомитися з літературою на тему українського кулінарного мистецтва.

 








Немає коментарів:

Дописати коментар