вівторок, 13 серпня 2024 р.

ДЕНЬ МОЛОДІ В БІБЛІОТЕЦІ "МОЛОДЬ OFLINE: ЧЕРПАЙ ЕНЕРГІЮ З КНИГ"


 

12 серпня 2024 р. – Міжнародний день молоді. Україна вдруге відсвяткувала цей день разом з іншими країнами світу.

Молодь є рушійною силою будь-якого суспільства, а в часи війни, незважаючи на тяжкі умови життя, стає рушійною силою змін і відновлення. День молоді — це можливість відзначити досягнення, обговорити проблеми та підтримати молодих людей у їхніх прагненнях та ініціативах.

12 серпня ВОЮ ЧОУНБ  ім. М. Івасюка запросив читачів на свято молоді «Молодь ofline: черпай енергію з книг». Протягом дня юні користувачі мали змогу безкоштовно  отримати читацький квиток та познайомитись з новинками літератури про молодь і для молоді «Молодь в найяскравіших кольорах». 

Завідувачка ВОЮ Ірина Хліповська презентувала книги жанру нон-фікшн, які розраховані на різні категорії юнацтва та молоді віком від 12 до 35 років. Ця література дає можливість краще зрозуміти себе та своїх однолітків, мотивує до розвитку  особистості, спонукає до дії. Художня література,  представлена на виставці, зачіпає теми, які хвилюють підлітків та молодь (перше кохання, пошуки себе у цьому світі, проблеми порозуміння з старшим поколінням та однолітками), а також дає  можливість помріяти та отримати насолоду від читання якісної сучасної літератури. Це  психологічні та історичні  романи,  і романи-фентезі.



Гостя заходу - керівниця ГО «Спільнота митців «Арт Гвард і Я», письменниця, журналістка та волонтерка з м. Сєвєродонецьк  Марина Провоторова  запропонувала учасникам творчої зустрічі літературний квіз «Як добре ти знаєш українську літературу?». Учасники розділилися на дві команди, які за допомогою цитат та портретів відомих письменників намагалися відповісти на цікаві питання вікторини.

   













Кульмінацією заходу став відкритий мікрофон, під час якого лунали вірші, а присутні ділилися своїми думками з приводу почутого, мріями та побажаннями.  Марина Провоторова читала свої вірші, присвячені родині, дітям, рідному місту. Кожен учасник мав змогу прочитати поезію улюблених авторів.










Найбільше присутніх розчулив вірш, який зачитала гостя із Запорізької області пані Ліана Шаповал. Це вірш її мами Валентини Григорівни Шаповал, який вона присвятила рідному місту Гуляйполе.



Наостанок учасники заходу побажали одне одному  втілення мрій і Перемоги.

Фото Руслан Дрожчатий

Немає коментарів:

Дописати коментар