вівторок, 14 березня 2017 р.

ПРАКТИКУМ СИТУАЦІЇ «ЯК ЗАЦІКАВЛЮЮТЬ ПІДЛІТКІВ ДО ВЖИВАННЯ НАРКОТИКІВ»



 Які ознаки наркотичної залежності? Які  наслідки впливу наркотиків на фізичне та психологічне здоров`я підлітків, на їх соціальну поведінку? Про це зі студентами індустріального коледжу , у відділі абонементу філії , під час проведення правової гри- практикуму ситуації,  вели розмову лікар-нарколог вищої категорії обласного наркологічного диспансеру Ігор Іванович Лазук та психолог, сімейний психотерапевт денного реабілітаційного центру «Діалог» благодійної організації «Нова сім`я» Михайло Анатолійович Горук.
  Найчастішою причиною того, що підлітки починають вживати наркотики є бажання бути схожим на своїх друзів, знайомих, відповідати інтересам групи однолітків. Через деякий  час починає працювати механізм не тільки групового наслідування, але й тиску. І перемагає прагнення бути, як всі, не бути «білою вороною». Тому психолог Михайло  Горук      змоделював ситуацію, в котрій підліток вимушений зробити важливий вибір. Він допоміг студентам знайти відповідь на складне запитання: як сказати «ні» у випадку психологічного тиску з боку оточення.
Провідний бібліотекар філії Ірина Хліповська презентувала книжкову виставку "За здоровий спосіб життя". На виставці були використані плакати , виготовлені студентами ВПХУ №5.
На кінець заходу працівники бібліотеки подарували кожному присутньому набір буклетів, які пропагують здоровий спосіб життя.






Немає коментарів:

Дописати коментар