вівторок, 21 березня 2017 р.

Печа-куча "Нова література і все, що з нею пов`язане".



 21 березня , згідно прогами Тижня, у відділі абонементу  філії   проведено літературний захід  -печу-кучу "Нова література і все, що з нею пов`язане". Розпочала зустріч завідуюча відділом  Катерина  Сергійчук, яка розповіла присутнім про Тиждень юнацької книги та свій відділ.



Формат «Печа-куча 20×20» дозволив зробити захід короткти і динамічним.
За 5- звилинним виступом студентки індустріального коледжу ( спец. "Видавнича справа") Ніни Божек із поезією Оксани Сенатович «Тиждень книги» послідував такий же стислий виступ  Олександра  Довбуша, за фахом – військового, а за покликанням душі – поета.
Вслід за цим  відвідувачам бібліотеки, студентам індустріального коледжу  продемонстрували два відеоролики : "Історія створення книги" та "Шлях книги від письменника до книжкових магазинів та бібліотек".
Про таїнство створення книги, про те, який шлях вона проходить у видавництві перш ніж потрапити на наші полиці та про видавництво "Букрек" коротко розповів головний редактор Микола Миколайович Максимець.
Про плани  видавництвап «Рута» Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича розповів Омелян Володимирович Лупул – головний редактор видавництва.
Ліричним відступом серед коротких та влучних виступів гостей заходу стало виконання пісень "Діва Марія" та "Кохана", які подарувала відвідувачам бібліотеки солістка обласної філармонії Олена Урсуляк
Продовжила захід Заслужений працівник культури України, в минулому директор Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Михайла Івасюка (1994-2014рр), Антоніна  Іваницька  ,яка коротко розповіла про зв*язки із видавництвами України та укомплектування новими книгами обласної, районних та сільських бібліотек.
Які книги найбільше подобаються українцям знають не тільки бібліотекарі, а й працівники книжкових магазинів.
Про уподобання чернівчан розповіла Раїса Василівна Савічева, директор Будинку книги.
Студенти індустріального коледжу прочитали вірші про значення і цінність книги у житті людини : "О книго! Пресвята богине!" - Надія Собко; "Молитва"- Христина Захарук; "У книги люди, наче бджоли в соти" -Богдана Зубрин; "Що в житті значить книга?"- Богдана Остафійчук. 
А завідуюча відділом Катерина Сергійчук провела презентацію виставки-ознайомлення "Письменники і видавці Буковини - читачам".
На закінчення заходу головний редактор видавництва "Букрек" Микола  Максимець подарував студентам, які декламували вірші, свою власну книгу "На сторожі білого птаха" з автографом . Головні редактори видавництв подарували книги і у відділ бібліотеки.






Немає коментарів:

Дописати коментар