понеділок, 20 березня 2017 р.

Відкриття Тижня юнацької книги.



Ставлячи за мету зацікавлення молоді книгою, донесення до неї багатющої скарбниці української літератури, філія щорічно проводить у березневі дні Тиждень юнацької книги . Цього року відкриття його розпочалось презентацією
книжкової виставки-попурі «Читай, молода Буковино!», яка була присвячена популяризації краєзнавчої літератури.

Своєю творчістю прославили буковинський край Ольга Кобилянська, Євгенія Ярошинська, Сидір Воробкевич, Ірина Вільде та інші відомі класики української літератури. Знані в області та далеко за її межами твори сучасної української літератури: Тамари Севернюк, Віталія Колодія, Марії Матіос, Віталія Демченка, Мирослава Лазарука ,Михайла Івасюка, Василя Васкана , Віри Китайгородської та інших прозаїків та поетів.
Сьогодні на теренах області виросла плеяда молодих літературних імен: самобутніх і творчих: Мар' ян Лазарук, Христина Венгринюк, Інга Кейван, Олена Логінова, Іван Киселиця та інші. 
Про творчість буковинських літераторів розповіла , презентувавши виставку , завідуюча філією Валентина Кугут.
 Молоду гілку сучасної буковинської літератури на заході представила науковець ЧНУ, журналіст та молода талановита письменниця  Іванна Стеф'юк, чиї твори зачаровують своєю ліричністю, простотою і магічною закоханістю у свої витоки-
рідний гуцульський край.
Учасники заходу, студенти юридичного коледжу, мали змогу поспілкуватись з письменницею, доторкнувшись душею до її  доброти, чуттєвості та любові, якою так багата її творчість , познайомитись з бібліотекою та її фондами.





Немає коментарів:

Дописати коментар