вівторок, 13 лютого 2018 р.

Інформаційна розмова - перехрестя думок " З перших вуст. Пам`ять про загиблих"( До Дня пам 'яті Небесної Сотні).

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути європейцем і за свою Батьківщину. Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не  залишають байдужими всіх українців
. 13 лютого у відділі абонементу  філії   відбулася інформаційна розмова - перехрестя думок " З перших вуст. Пам`ять про загиблих"( До Дня пам 'яті  Небесної Сотні).

 Вечір  розпочався поетичними рядками  у вінок пам 'яті героям.
Присутні на заході студенти ВПХУ № 5 та політехнічного коледжу мали нагоду переглянути відеоролик «Небесна Сотня : хронологія подій і десяток Юних Ангелів» та пом`янули загиблих хвилиною мовчання.
Перед студентами виступив учасник Чернівецького і Київського майдану та АТО – Микола Федорович Вишневський,який поділився спогадами про Майдан та продекламував власні вірші,присвячені подіям на Сході.
Молодий юнак  Володимир Вічестий виконав для присутніх дві власні пісні "Молитва за Україну" та "Молитва матері за синів".
Викладач Вищого професійного художнього училища № 5,учасник АТО Павло Васильович Головатий, учасники АТО Андрій Пуздряк та Анатолій Маркус і Олег Беженар поділилися  спогадами  про участь у трагічних подіях.
Завідуюча відділом Катерина  Сергійчук провела презентацію виставки-спогаду "Героям Небесної Сотні присвячується..", запропонувавши увазі присутніх нові книги та  статті з періодики про трагічні події в Україні останніх років,














Немає коментарів:

Дописати коментар