середу, 21 лютого 2018 р.

Поетична ода мові «У ній – історія народу, його незламність і краса…» (до Міжнародного дня рідної мови)

Вдумливе, уважне , трепетне ставлення до рідного слова виростає  із знання мови, віртуозного володіння нею. З метою донесення  молоді інформації  про значущість розвитку свого мовлення , а згодом і донесення рідного слова до нащадків у відділі читального залу філії  в день відзначення Міжнародного дня  рідної мови проведено літературно-мовознавчий захід - поетичну оду  мові «У ній – історія народу, його незламність і краса…».

Асистент кафедри історії та культури української мови ЧНУ ім . Ю. Федьковича  Оксана Василівна Криштанович вела розмову зі студентами транспортного коледжу про історію виникнення свята, потребу його відзначення  для кожної народності, наводила життєві приклади , що показують любов людини до рідного слова , просто і невимушено спілкувалась з молоддю про потребу культурного мовлення.
А потім зазвучало слово літератора  , члена обласної Національної спілки письменників України Василя Васкана - слово рідної мови, яке пройшло через душу і серце поета- пісняра  і вилилось на папері пристрасними  рядками .
Нові свої книги автор подарував бібліотеці та її читачам.
Огляд матеріалів книжкової виставки-пропозиції«У ній – історія народу, його незламність і краса…» запропонувала учасникам заходу завідуюча відділом Ольга Ротлендер.









Немає коментарів:

Дописати коментар