четвер, 11 жовтня 2018 р.

Літературно-музикальне асорті "Історія козацтва в книгах і баладах".



14 жовтня в Україні  повсюдно відзначається День українського козацтва.

Напередодні свята у відділі абонемента  філії відбувся цікавий захід - літературно-музикальне асорті "Історія козацтва в книгах і баладах".

З відвідувачами бібліотеки, старшокласниками гімназії №1 , навчально-виховного комплексу "Лідер"та  студентами індустріального коледжу про традиції свята вела розмову кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури ЧНУ Валентина Андріївна Чолкан. Вона розповіла про феномен козацтва в художній літературі,  поспілкувалася з молоддю , проспівала фрагменти з українських козацьких пісень.
Тему козаччини обговорив у своєму виступі  ще один гість заходу - буковинський письменник  Георгій  Шевченко, який познайомив слухачів зі своїми прозовими історичними творами та прочитав власні поезії про козацтво. Старшокласники отримали подарунок від автора - історичну повість "Харко Чепіга" з автографом. У фонд бібліотеки Георгій Петрович подарував теж свої нові книги.
 Окремі присутні молоді люди продекламували ліричні твори  на тему козацтва.
 З цікавістю присутні слухали і генерала-отамана буковинського козацького коша Василя  Волощука, який  запевнив слухачів, що звичаї та традиції козацтва зберігаються і сьогодні.  
 Старший викладач -методист обласного коледжу мистецтв ім.С.Воробкевича  Роза Михайлівна Ганіна запропонувала молодим балади і маловідомі козацькі пісні, зокрема виконала деякі з них: "Ой,морозе,морозеньку", "Ой, на горі вогонь горить" та ін.
 Молодь насолоджувалася козацькими піснями і у виконанні народного аматорського колективу. Центрального Палацу культури, і баладами у виконанні
 молодого поета і співака Володимира Вічестого .
Напрнінець заходу працівники відділу запропонували молоді переглянути матеріали книжкової виставки-екскурсу "І оживає дух козацький..."















Немає коментарів:

Дописати коментар