пʼятницю, 19 жовтня 2018 р.

Музичний вернісаж "Осіннє рандеву з романсом"

1 жовтня у всьому світі відзначався Міжнародний день музики, який був заснований за ініціативи Міжнародної музичної ради при ЮНЕСКО.
Бібліотека для юнацтва намагається долучатись до поширення музичного мистецтва в молодіжному середовищі заради  розвитку культури молодої особистості, виховання шанобливого ставлення до естетичних цінностей.
19 жовтня у відділі читального залу бібліотеки відбувся мистецький захід-
музичний вернісаж  "Осіннє рандеву з романсом".

Розмову про історію романсу провела  зі старшокласниками гімнізії №6 викладач музичної школи №1 Тамара Олександрівна Карпяк, яка не тільки надала теоретичні відомості , аде і за допомогою відео наблизила молодь до пісні, розкривши глибину і чарівність мистецтва романсу, продемонструвавши відривки з відомих музикальних творів: Ф.Шуберта «Серенада», Лисенка «Пливе човен", Ф.Шуберта «Лісовий цар»," О.Аляб єва «Соловей», М.Глінки "Чудное мгновенье", П.Чайковського" Средь шумного бала», Г. Свірідова"Метель", Г. Сковороди " Стоїть явір над горою" ,С. Климовського" Їхав козак за Дунай", М. Старицького "Ніч яка місячна", Н.П. " Місяць на небі",  М.Петренка" Дивлюсь я на небо", Т.Шевченка"Утоптала стежечку", та "   Минають дні", Л.Українки  " Стояла я і слухала весну".
Розслабитись після навчання, підняти настрій та налаштуватись на відпочинок молоді допомогло  караоке «Перлини українського романсу», підготовлене молодими працівниками відділу Токар Адріаною та Цуркан Аліною після теоретичної "п ятихвилинки".































Немає коментарів:

Дописати коментар