четвер, 4 жовтня 2018 р.

Проблемна ситуація "Насильство: про це варто знати"


Винятково важливим питанням суспідьства є протидія  насильству в сім`ї,  учнівському середовищі, на вулиці. 4 жовтня цій проблемі  було  присвячене чергове заняття ШСАП  відділу абонемента філії, яке пройшло у формі проблемної ситуації «Насильство, про це варто знати» і яке було організоване спільно з кіноклубом  Docudays UA обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка.

На заняття завітали старшокласники ліцею №4. Керівник кіноклубу Галина Добровольська запропонувала  ліцеїстам перегляд  документального фільму про психологічне приниження та спонукала до дискусії про побачене.
Після перегляду рекламного ролика про роботу поліції  до обговорення проблеми приєдналася
нспектор ювенальної превенції ГУНП в Чернівецькій області  Альона  Синиця-Цибуляк. Інспектор розповіла про кримінальну відповідальність неповнолітніх і в яких випадках вона наступає. Начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернівецькій області Ольга Андріцька розповіла про те, як неповнолітній може отримати безкоштовну правову допомогу..Спеціалісти звернули особливу увагу  тлумаченню нещодавно прийнятого закону  України  "Про запобігання та протидію домашньому насильству".   Юнаки та дівчата отримали пам`ятки з телефонами гарячої лінії єдиного контакт-центру системи безоплатної
правової допомоги та суттєві поради, коли  і до кого потрібно звертатися в разі виникнення небезпеки.
Провідний. бібліотекар Ірина Хліповська  запропонувала увазі учасників книжкову виставку «На всі випадки життя».
Керівник кіноклубу Галина Добровольська нагородила найактивніших учасників зустрічі призами від ГУНП у Чернівецькій області.



Немає коментарів:

Дописати коментар