четвер, 15 листопада 2018 р.

Патріотичні слухання "Майдан: до і після"



День Гідності і Свободи  відзначається щороку 21 листопада з приводу початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).
З 12 по 15 листопада у відділі абонемента філії відбувались патріотичні слухання "Майдан: до і після" Протягом декількох днів працівники віділу  проводили бесіди з читачами  по матеріалах книжкової  виставки-реквієм «Героям Небесної Сотні присвячується…». а на закінчення  Тижня, 15  листопада , молодь міста мала нагоду відвідати героїко - патріотичну годину - хроніку подій "Життя на лінії вогню".

На початку  заходу працівник відділу Катерина Бочкарьова ознайомила присутніх із історією  подій .
Перед  присутньою на заході молоддю, старшокласниками ЗОШ№20 і ЗОШ№2, виступив голова громадської організації  Чернівецької міської спілки учасників ветеранів і інвалідів АТО та їх сімей, учасник АТО Рубін Валентин Ігорович, який поділився спогадами про Майдан,  розповів про нелегке життя учасників війни на Сході.
З цікавістю присутні слухали буковинського письменника, перекладача, члена Національної спілки письменників України Василя  Васкана, який зачитав свою поезію про учасників Майдану та АТО.
Поет, член Національної спілки письменників, Олександр  Довбуш 
 ознайомив молодь зі своїм новим прозовим твором «Снайпер» та  поезією «Рефлексія виходу з бою».
Патріотичну поезію продекламували для присутніх учні ЗОШ №2 Барбакар Максим, Гульчак Дмитро та Немеш Вікторія. А Максим виконав ще  й пісні «Я не хочу гратись у війну» та «Лист солдату". 
Поетичну композицію   учасникам АТО присвятив  молодий буковинець Володимир Вічестий, який і запропонував її присутній на заході молоді.
































Немає коментарів:

Дописати коментар