вівторок, 20 листопада 2018 р.

Літературно- музейний відеокруїз «Осінні нотатки життєвої дороги Ольги Кобилянської»

Літературно- музейний відеокруїз «Осінні нотатки  життєвої дороги  Ольги Кобилянської» в рамках мережевого проекту ЧОУНБ ім. М.Івасюка«Читаємо Ольгу Кобилянську» провів відділ читальної зали філії 20 листопада для старшокдасників інтернату для обдарованих дітей.

Цікавинкою заходу стала зустріч зі старшим науковим співробітником Чернівецького літератрно-меморіального музею Ольги Кобилянської Юлею Микосянчик, яка не просто розповіла про життя та творчість  відомої української письменниці, продемонструвавши окремі матеріли з експозиції музею, але і зацікавила молодь окремими ексклюзивними фактами з особистого життя Ольги Кобилянської, запросила учнів до більш детального ознайомлення з фондами музею в його  стінах.
Цікавим та інформаційно багатим доповненням до виступу став показ уривків із відомого документального фільму кіностудії "Віател" "Гра долі" -"Ольга Кобилянська". 
Фільм знімався на Буковині: в Чернівецькому літературно-меморіальному музеї Ольги Кобилянської та в Музеї-садибі Ольги Кобилянської в селі Димка, де мешкала письменниця. А також в Музеї Миколи Лисенка у Києві.
Ініціатором зйомок цього фільму і одним із авторів сценарію стала Наталка Сопіт,  яка також народилась на Буковині. Науковий консультант фільму - директор Чернівецького літературно-меморіального музею Ольги Кобилянської - Володимир Вознюк.
Фільм розповідає про життя і долю Ольги Кобилянської. Про її кохання , про єдине оповідання, яке вона не написала - «Valse Brillante» і  був цікавим для перегляду окремих його частин для присутньої на заході молоді
Матеріали ювілейної виставки "Осінні нотатки  життєвої дороги  Ольги Кобилянської", презентовані працівником відділу Аліною Цуркан, дозволили розкрити фонди бібліотеки про життя та творчість славетної землячки та запросити старшокласників до читання.


 


 




















Немає коментарів:

Дописати коментар