вівторок, 19 березня 2019 р.

Година бібліотерапії «Поетичне слово земляків"



В рамках  Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги 19 березня у віддлі абонемента філії  знову відбулось свято книги – година бібліотерапії «Поетичне слово  земляків».

На початку заходу завідувач відділом  Катерина  Сергійчук розповіла слухачам про вагоме значення книги в житті людини  та запросила на гостину з поетами: Іриною Лазоревич, Інгою  Кейван, Олександром Довбушем, Мирославом  Лазаруком, порекомендувавши   молоді більше читати поезію, адже вона  лікує душу, зцілює серце від роздратування, неприємностей, поганих звичок, негативних емоцій.
Присутні на заході старшокласники ліцею № 3 та НВК «Лідер» напочатку ознайомились з особистістю  молодої талановитої поетеси Ірини Лазоревич, лауреата II премії поетичного конкурсу «Хортицькі дзвони», тренера-педагога БФ «Нова сім`я», прослухали її поезію.
З захопленням слухачі зустріли виступ Інги  Кейван,відомої буковинської поетеси, літературного критика, кандидата філологічних наук, лауреата обласної літературної премії ім. Пауля Целана , адже вона не тільки презентувала свої твори , але і поділилась роздумами    про роль книги в житті людини, про вплив на її читання.
 Олександр  Довбуш, член Національної спілки письменників України, лауреат обласної літературної премії ім. Пауля Целана, начальник підрозділу поліції теж запропонував старшокласникам свою нову поезію , яку автор присвятив воїнам ООС та запропонував присутнім вшанувати пам`ять загиблих за волю України хвилиною мовчання.
 Найновішою своєю поезією поділився  з молоддю і 
член Національної спілки письменників України, лауреат літературних премій ім. Дмитра Загула, Сидора Воробкевича, «Князя роси» ім. Тараса Мельничука, директор Чернівецького меморіального музею Володимира Івасюка Мирослав Лазарук. Поет подарував бібліотеці і свою нову збірку «Покуття» з автографом.
Наприкінці зустрічі школярі висловили свої думки щодо питання: «Чи здатна поезія лікувати?», розповідаючи , що вірші лікують від сірості, буденності, передають незвичну красу світу, дарують позитивні емоції, допомагають людям відкрити себе, збагачувати свій кругозір.
Присутні отримали від бібліотеки «рецепти» з ліками від байдужості, страху, поганого настрою - рекомендацію відпочинку  з книгою та ознайомились з матеріалами книжкової вис
тавки –міркування «Літературні твори – терапевти», котру презентувала бібліотекар Христина Мацків






 

















 



































Немає коментарів:

Дописати коментар