середу, 6 березня 2019 р.

Літературно-мистецький акорд «Моє життя – обірвана струна».



Напередодні ювілейної дати Володимира Івасюка , 70-річчя з дня його народження , в пам ять про відомого краянина  6 березня   у відділі абонемента філії  був проведений цікавий захід - літературно-мистецький акорд «Моє життя – обірвана струна».

 Про українського композитора та співака розповіла відвідувачам заходу , старшокласникам ЗОШ №20 та студентам індустріального коледжу, працівник відділу Христина Мацків.
На захід завітала молодший науковий співробітник  Чернівецького обласного меморіального музею Володимира Івасюка  буковинська поетеса Олена Логінова, яка  розповіла старшокласникам  та студентам про творчий шлях  музиканта. Родзинкою виступу стали рідкісні світлини з родинного архіву Івасюків. Науковець запросила присутніх відвідати меморіальний музей.
Старшокласники ЗОШ №20 Барняк Анастасія і Діліон Євгенія продекламували вірш Михайла Івасюка, присвячений сину  «Я повертаюся до твого світла».
 Близький друг співака  Савчук Остап Васильович, заслужений діяч мистецтв України, голова Чернівецького обласного об`єднання «Просвіта» ім. Т. Шевченка, поділився теплими спогадами про дитячі та юнацькі роки Володі , спільне   навчання в Кіцманській музичній школі  , участь в ансамблі скрипалів ( в 50-х роках минулого століття)та   їх перші концертні виступи. Остап Васильович познайомив присутніх з рідкісними   фотографіями композитора тих років та подарував їх бібліотеці.
Учень ЗОШ №20 Пальчевич Владислав виконав пісню «Червона рута» та композицію на гітарі «Весняна мелодія», котру він присвяти пам`яті Володимира Івасюка.
Своїм поглядом про вплив творчості  Володимира Івасюка на сучасну українську культуру поділилася з присутніми  гість заходу,   відповідальний секретар Чернівецького  обласного об`єднання Всеукраїнського товариства “Просвіта» ім. Т. Шевченка,Марія Максимівна Пелех.
Свою інтерпретацію пісень «Червона рута» та «Я піду в високі гори» присутнім  запропонували учасники народного вокального ансамблю «Марічка».
Завідувач відділу абонемента Катерина Павлівна Сергійчук презентувала книжкову виставку  «У 15 – про нього почули Чернівці, в 20 – про нього заговорила вся Україна» та  познайомила молодь з новими  матеріалами про Володимира Івасюка з періодичних видань, листами, фотоальбомами та фотографіями.






















Немає коментарів:

Дописати коментар